NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana novog broja

ODJECI
LJUDI
NEDELJNIK
FELJTON
NINTERNET
SVET
POLITIKA
KULTURA
DRUŠTVO
ŠTA DA SE RADI
DOK. SERIJA

Naslovna tema

Kako obuzdati policiju

Građani nedovoljno poznaju svoja prava, a policija ta prava i zakon često - krši. Naša policija je vezana samo za jednu političku opciju i za - jednog čoveka

Kompletna prica
U ovom broju
Optimizam iz očaja
Ovaj režim se ne može pobediti posle dve nedelje demonstriranja, ali smo hteli da izvršimo pritisak i pokažemo koliko je snažan glas onih koji smatraju da u Srbiji politički sistem mora iz temelja da se menja. Milan St. Protić pripada, kako je svojevremeno rečeno, srpskoj kognitivnoj eliti. Kao jedan od lidera Saveza za promene govori za NIN o delovanju srpske demokratske opozicije i problemima sa kojima se susreće.

Velikog oca kći
Holivudska glumica, koja sve češće režira, govori za NIN o svom novom filmu "Agnes Braun", detinjstvu u Irskoj, slavnom Dzonu Hjustonu od koga je naučila da voli film ali, pre svega, život...

Atentat
Da li mi to, umesto na krilima demokratije, ulazimo u novi milenijum, ili, odlučno, marširamo u predvorje građanskog rata?

Šetnjom do pendreka
Akcijom policijskog razbijanja demonstranata vlast je potvrdila da Savezu za promene i ulici pridaje veću važnost nego što priča

Unapred krivi
Zapadni lideri kažu da kolektivna odgovornost ne postoji, ali građani Srbije znaju da postoji kolektivna kazna. Gde smo to pogrešili?

Gresi nebeskog naroda
Nažalost, proteći će godine pre nego što predstava o kolektivnoj krivici Srba izbledi

Privatizovana batina
Domaći političari koji neguju stil nasilja i arogantnosti kao da se time diče, nastojeći da pridobiju onaj deo biračkog tela koji to, izgleda, voli.

Ima strašan gnev ambicioznog i slavoljubivog čoveka. Zamislio je da mu svet prizna nešto što sam sebi ne može priznati, i ako to ne bude, on se ponaša ludački, sveti se, izmišlja grozne naredbe i odluke, ako mu je to u vlasti.

Štrajk na prinudnom odmoru
Razuđenost i rascepkanost opozicione scene ništavna je u poređenju sa sindikalnom: radnici više ne veruju onima koji bi trebalo da štite njihove interese i nisu spremni da stupe u generalni štrajk

Nešto kao dnevnik
Brana Petrović

Ekskurzija
Kada ova kolumna bude objavljena, možda će reč ekskurzija biti već neaktuelna. Uspeli štrajk maturanata protiv odluke ministra prosvete doskorašnji štrajkači možda već proslavljaju, slave negde na ostrvima Grčke ili na Crvenom trgu u Moskvi.

Developed by EUnet Copyright © 1999 NIN - redakcija@nin.co.yu