NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Poziv na linč

Predsednica Direkcije JUL-a Mirjana Marković, u intervjuu vatikanskom nedeljniku "Familja kristijana", nesebičnu pažnju posvetila je predsedniku Demokratske stranke Zoranu Đinđiću nazvavši ga predvodnikom kolaboracionista NATO-a u Srbiji:

      
      
       "Ne samo da je izjavljivao da Srbiju treba bombardovati još tri nedelje pa će Beograd pokleknuti, već je i pomagao da se u Srbiji odrede mete za bombardovanje."
       Đinđić je odgovorio u "Glasu javnosti", ocenjujući da je "Mira Marković uputila direktan poziv na linč". Kaže da, ako bi neko zaista pomogao u otkrivanju vojnih ciljeva, za šta je optužen, sledi streljanje i pita se ujedno kakve on to ciljeve zna, a NATO ne zna. Takođe, za razliku od dr Marković koja tvrdi da se njena porodica ne plaši "pete kolone", dr Đinđić se plaši - ljudi iz JUL-a: "Mogao bih da je tužim, ali bih joj time samo pomogao da održava stanje košmara u Srbiji. Možda ću pokrenuti krivični postupak protiv državnog tužioca što ne obavlja svoju dužnost, jer mora da pokrene tužbu protiv mene ili protiv nje", kaže Đinđić.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu