NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Gorka komedija

Vladan Gajović je glumac koji se u poslednje vreme vezuje za novoosnovanu scenu "Slavija". Osim u svom matičnom teatru Narodnom pozorištu, osim u matičnom teatru igrao je i u Beogradskom dramskom, u Zvezdara teatru, u projektima Grada teatra, u televizijskim serijama i filmovima

      Na "Slaviji" je debitovao u monodrami "Alo, ođe mobilni!", za koju je dobio nagradu publike na jugoslovenskom festivalu Pozorište jednog glumca u Nikšiću 1998. godine. U predstavi Radoslava Dorića "Đe god sam bio - svuda sam poginuo", koja je nedavno premijerno izvedena, igra Vukojicu Markovića iz Pipera. Predstava je izazvala različite komentare budući da se bavi našom novijom istorijom. Vladan Gajović o tome kaže za NIN:
       "Pogodilo me je što su neki predstavu videli kao komercijalnu. To je gorka komedija o dvoje mladih koji deset godina nisu uspeli da se venčaju, jer on, tj. lik koji tumačim, odlazi na bojište, jedno za drugim, u odbrani Srpstva. Na kraju se postavlja pitanje ima li parčeta ove zemlje koje ne mora da se brani. To se mnogima nije dopalo."


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu