NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Uži izbor

U konkurenciji za nagradu žiri uvrstio osam romana

      Od 65 romana objavljenih 1999. godine, žiri za NIN-ovu nagradu kritike za roman godine u konkurenciju za najviše priznanje uvrstio je osam dela. To su (po azbučnom redu imena autora) SANČOVA VERZIJA Ratomira Damjanovića (SKZ), BALADA O SIROMAŠTVU Milovana Danojlića ("Filip Višnjić"), DRVODELjA IZ NABISALA Vojislava Despotova ("Stubovi kulture"), KARAKTERISTIKA Maksimilijana Erenrajha Ostojića ("Rad") , LEP DAN ZA UMIRANjE Mome Kapora ("Oktoih", Podgorica), NIT MIHOLjSKOG LETA Nikole Miloševića ("Stubovi kulture"), KUTIJA ZA PISANjE Milorada Pavića ("Dereta") i PRISLUŠKIVANjE Zorana Ćirića (L.O.M, Beograd).
       Žiri u sastavu Aleksandar Ilić (predsednik), Đorđije Vuković, Svetozar Koljević, Boško Ivkov i Teofil Pančić, odluku o dobitniku nagrade doneće u ponedeljak, 17. januara.
       Romani u užem izboru odabrani su većinom glasova članova žirija, neki i jednoglasno.
       U širem izboru bila su i sledeća dela: SAVRŠEN ZLOČIN Milivoja Anđelkovića, KAKO SAM UBIO GUTEMBERGA Radivoja Bojičića, U ZASENKU DUNAVSKOM SOKAKU Milorada Grujića, SEĆANjE NA STRAH Danice Diković-Ćurgus, PRISTUP U POČINAK Miroslava Josića Višnjića, INTEGRALNA ISTORIJA Dragiše Kalezića, JEVREJSKA PERIKA Slavka Lebedinskog, LUDI VJETAR Miodraga Lukića, HERAKLOV GREH Gorana Milašinovića, URAGAN Dobrila Nenadića, SENKA DESPOTICE Vidana Nikolića, NIČEOVA SESTRA Mire Otašević, CRVENA MARAMA, SVA OD SVILE Milete Prodanovića, TRI UKRADENA ROMANA Saše Radonjića, GEORGIKE: SRPSKI PLUG Miroslava Savićevića, ANA KARENjINA Olge Stojanović i PAUNOVO PERO Ljiljane Habjanović-Đurović.
       NIN-ova nagrada kritike za roman godine biće svečano uručena dobitniku u petak, 21. januara.
      


      

       NIN na Internetu
       U društvu najboljih

U ovogodišnjoj tradicionalnoj anketi specijalizovane i renomirane firme PC PRESS , u kojoj rade jugoslovenski veterani kompjuterskog i internet-novinarstva, prezentacija NIN-a na Internetu, na adresi http://www.nin.co.yu uvršćena je u 50 najboljih u takozvanom YU domenu.
       "Nedeljne novine sa najdužom tradicijom, najboljim kolumnama i uvek zanimljivim rubrikama mogu da se čitaju i na web-u. Uz apstrakte svih članaka naći ćete i probrane kompletne priče i pristojnu arhivu koja omogućuje pretraživanje", kaže se u obrazloženju ovog izbora, koji se takođe može videti na Internetu, na adresi http://www.pcpress.co.yu
       Međutim, kada se ima u vidu da je ovaj izbor obuhvatio najbolje prezentacije i sajtove svih vrsta u konkurenciji od preko 4000, koliko ih je do sada registrovano sa oznakom YU, a ne samo one novinske, onda ocene koje je dobio NIN mogu da imaju i sasvim specifičnu vrednost.
       U najskorije vreme, NIN-ov sajt na Internetu biće i znatno proširen novim segmentima o NIN-ovoj nagradi za roman godine i još nekima, koji će našim čitaocima na ovaj način staviti na uvid i ostale materijale iz bogate dokumentacije našeg lista.


      


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu