NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Ispravka

("Ubistvena jeftinoća", NIN br. 2558)

      U rubrici "Zdravstvo", na str. 27, kao i u najavi sadržaja na str. 3, objavljene su reči i konstatacije koje nikada nisam izgovorio u razgovoru sa vašom novinarkom Tanjom Nikolić. Konkretno, nisam rekao, citiram: "Šta vlada ne zna. Resorno ministarstvo i predsednik fonda za zdravstvo ne poznaju probleme insulina i kada bi im se predstavili, morali bi imati drugačiji stav."
       Rekao sam: "Resorno ministarstvo, fond za zdravstveno osiguranje i drugi nadležni u vladi Srbije verovatno ne raspolažu informacijama od strane stručno-medicinskih organa, referentnih ustanova i udruženja bolesnika dijabetičara o veličini i ozbiljnosti nedostatka insulina, posebno preparata za intenzifikovanu (pojačanu) insulinsku terapiju. Kada bi raspolagali tim stručnim informacijama, siguran sam da bi i predsednik vlade gospodin Mirko Marjanović i potpredsednik vlade prof. dr Milovan Bojić i resorni ministar prim. dr Leposava Milićević učinili sve da se ovaj gorući problem što pre reši. Jer, oni su mnogo puta do sada to činili kada je u pitanju lečenje dijabetičara i funkcionisanje nacionalnog programa i dijabetološke zaštite uopšte u Republici Srbiji."
       Na opisani način novinarka vašeg lista Tanja Nikolić, iznoseći neistinito ono što sam rekao, nanela je veliku štetu mom ugledu i imenu stručnjaka dijabetologa, direktora Instituta za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma Kliničkog centra Srbije Beograd, referentne ustanove za ovu oblast u Republici Srbiji i predsednika Republičke stručne komisije za šećernu bolest. Citiranim netačnim tvrdnjama dovela je i do uznemirenosti bolesnika dijabetičara koji znaju da svakog dana moraju da dobijaju insulin, i to onaj preparat koji preporučuju lekari.
       Prof. dr Predrag Đorđević


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu