NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Hvala, ne treba

Mira Otašević

      Mira Otašević i Bojana Andrić obavestile su prošle nedelje vodeće ljude RTS-a i javnost da "po nalogu profesionalne savesti i vlastitih moralnih načela", obustavljaju urednički i autorski rad na projektu TRAG - teveteka 2, "zbog učestalog i neobrazloženog cenzurisanja predlaganih i pripremljenih programskih jedinica". One su navele koje sve emisije u protekla dva meseca nisu odobrene za emitovanje, uključiv i razgovor Bora Krivokapića sa slikarem Milanom Konjovićem iz 1980.
       Posle ovog poteza dve urednice, oglasili su se brojni pojedinci, ali i političke stranke sa svojim saopštenjima. Tim povodom, Mira Otašević na stranicama NIN-a odgovara:
       - Reakcije javnosti povodom našeg Otvorenog pisma navode nas na dva moguća zaključka: ili niko nije pročitao naše pismo, ili je društvo toliko opterećeno da svaki iskaz iščitava na politički - politikantski način. Stoga osećamo potrebu da ponovimo: naše obustavljanje rada na projektu TRAG - teveteka 2 predstavlja isključivo profesionalni čin motivisan pokušajem odbrane demokratskog prostora za medijsko stvaralaštvo. Tapšanje po ramenu, sa bilo koje strane stizalo, svedoči samo o nerazumevanju i manipulaciji. Nismo ništa učinile da se dopadnemo drugima - neka tako i ostane.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu