NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Zloupotreba umetnika

Svetlana Bojković

      Svetlana Bojković, glumica, viđena je prošle nedelje na Prvom programu RTS-a kako u organizaciji JUL-a učestvuje u programu za decu rudara. Posle toga, mnogi su je pitali otkud ona u JUL-u. Tim povodom poznata dramska umetnica je za NIN objasnila:
       - Otkad postoji višestranačje u nas, nisam se odazivala na poziv da učestvujem ni u jednom programu koji bi značio promociju bilo koje stranke. Međutim, ovog puta postala sam praktično žrtva opšte zloupotrebe kojoj pribegavaju mnoge stranke. Pozvali su me iz škole "Sveti Sava" da učestvujem u priredbi za decu rudara Srbije. Više puta sam u svojim intervjuima govorila kako sam završila osnovnu školu "Sveti Sava" i, štaviše, bila jedan od najboljih đaka u njenoj istoriji. Smatrala sam da su me pozvali kao nekadašnjeg đaka, pa sam se tom pozivu i odazvala. Niko iz škole, govorim o onima koji su me pozvali na priredbu, nisu mi kazali da to organizuje Jugoslovenska levica i tek kada sam došla u svoju nekadašnju školu, videla sam o čemu je reč. Međutim, smatrala sam nedostojnim da izneverim decu zbog koje sam inače i došla. Moja glumačka etika je prevladala nad besom što su me prosto slagali i izmanipulisali kako bi se moja slika i moje ime sutradan pojavili u medijima.
       Dakle, potpuno sam nedužna što se tiče JUL-a i bilo koje druge stranke. Verujem da će ne samo JUL već i ostale stranke i ubuduće pozivati umetnike na razne humanitarne priredbe kojima se mi inače odazivamo, ali red je da se pre toga ipak predstave.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu