NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Gurnulo ga u "Vjesnik"

Igor Mandić

      Igor Mandić, književnik i dugogodišnji kolumnista NIN-a, postavljen je za novog glavnog urednika zagrebačkog "Vjesnika". U sredu, posle prvog radnog dana, na pitanje otkud on na tom mestu, Mandić je za NIN rekao:
       Ne znam ni ja. Moje imenovanje je formalno odredio nadzorni odbor "Vjesnika", a ko me je predložio, to ne znam. Očito je nastao problem u zraku ili problem na zemlji, da budemo konkretniji. Tako sam se ja, kao problematičan čovek, pojavio kao deo rešenj upao iz nekog drugog vica, uleteo u taj sticaj okolnosti potpuno bez svoje volje, inicijative i ambicija. Nikada nisam upravljao ničim, a ponajmanje ljudima i ne bih želeo da mi se to ni dogodi. Tako sam, eto, nakon dugogodišnjih zalaganja za slobodu mišljenja, pisanja, objavljivanja, govorenja, štampanja - napokon gurnut na rub provalije. Bilo je ili da skočim unutra ili da je preskočim. Pa eto, uhvatio sam zalet od danas, pa ne znam do kada, da radim posao koji me baš mnogo ne veseli.
       Ni pisanje me, svih ovih godina, nije baš mnogo veselilo. Ja sam sve to radio u samoodbrani, da sačuvam goli život i čist obraz. Sa tim raspoloženjem krećem u ovu avanturu sa "Vjesnikom".


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu