NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Smrt na Kosovu

U okviru izložbe YU PRESS PHOTO prošle nedelje dodeljene su nagrade za najbolje novinske fotografije u protekloj godini

      Ključna tema većine fotografija i ove godine je Kosmet. Dok je prošle godine nagrađena fotografija na kojoj Albanac odbija vodu koju mu nudi srpski policajac, ove godine to je sahrana u Gračanici", kaže Goranka Matić, predsednik žirija za dodelu novinske fotografije godine
       U okviru izložbe YU PRESS PHOTO prošle nedelje dodeljene su nagrade za najbolje novinske fotografije u protekloj godini.
       Žiri je nagradio radove u okviru ustanovljenih kategorija - za "Blic-vest" pojedinačno, nagrađen je Milinko Stefanović, za fotografiju "Opelo 1" (Praktika-BIGZ), a za reportažu - Đorđe Popović, iz lista "Danas", za "Akcija 1,2 i 3". U kategoriji "Vesti" nagrađeni su Emil Vaš iz Reuters-a, pojedinačno, za"Straight-Ćuprija" i Steva Lazarević iz niških "Narodnih novina" za reportažu "Kolona". Vuk Branković (EPA) i Peđa Milosavljević ("Danas") nagrađeni su u kategoriji "Ljudi u vestima", a velika godišnja nagrada jednoglasno je dodeljena Životi Ćiriću ("Glas Crnogoraca", Podgorica), za fotografiju "Patrijarh Pavle i Norvežanin".
       U ostalim predviđenim kategorijama nagrade nisu dodeljene, a u kategoriji "Nauka i tehnologija" nije bilo fotografija prihvaćenih za izlaganje na izložbi.
       Goranka Matić, predsednik žirija koji je odlučivao o nagradama, kaže da je ove godine bilo manje prispelih fotografija na konkurs, ali, ipak, sasvim dovoljno dobrih radova. "Ključna tema većine fotografija i ove godine je Kosmet. Dok je prošle godine nagrađena fotografija na kojoj Albanac odbija vodu koju mu nudi srpski policajac, ove godine to je sahrana u Gračanici", dodaje Goranka Matić.
       Izložba će biti otvorena za javnost u CKS "Šumice" od 2.do 18. marta. Fotografije koje će se naći na ovoj izložbi mogu se pogledati na Internet adresi: http://www.džupressphoto.co.yu.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu