NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Džaja na filmu

Dragan Džajić

      Kada već ne može da se pohvali kontinuiranim stvaranjem sopstvene istorije, jugoslovenski fudbal, ipak ne zaboravlja tekovine prošlosti, što uliva nadu da "nije sve propalo".
       Treća "Zvezdina zvezda" (Mitić, Šekularac, Džajić, Petrović i Stojković) i rekorder u broju nastupa za naš državni tim (85), Dragan Džajić, ovekovečen je dugometražnim dokumentarnim filmom, snimljenim u produkciji "Centar filma", po scenariju Radeta Šoškića, a u režiji Zdravka Randića. O filmu "Dragan Džajić", probuđenih uspomena, aktuelni direktor FK "Crvena zvezda", za NIN kaže:
       "Veliku čast mi pričinjava saznanje da su u okviru serijala "Ljudi i događaji", pre moje, obrađene životne priče Stevana Mokranjca, Mihaila Pupina...i drugih velikana koji su obeležili različite segmente naše istorije. Film je sjajno urađen. Obuhvata sve bitne delove moje karijere, a kao jedinu manu izdvojio bih deficit snimljenog materijala. Naravno, ne krivim nikoga osim vremena u kome su važili drugi standardi, i koje nije znalo za kamere i tehnike snimanja kakve danas postoje.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu