NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Čudo iz Kruševca

Višnja Petrović

      Kruševačko pozorište je nedavno gostovalo u Beogradu, na sceni "Boško Buha", sa monodramom "Matorci... ili ta luckasta stvorenja", pisca Dragutina Minića Karla, u režiji Milanke Milosavljević-Milosavljević.
       Ova jednočasovna ozbiljna kritika sveta odraslih, filovana songovima Dragana Marinkovića, predstavila nam je, bez svake sumnje, novu glumačku zvezdu: dvanaestogodišnju Višnju Petrović, čiji su talenat, umeće i neverovatna energija oduševili ne samo publiku, već i stroge pozorišne kritičare i stručnjake.
       - Dajte mi samo puno gledalište, za ostalo ne brinite - kaže mala Višnja i dodaje: - "Matorci" su pisani baš za mene, i toliko mi leže da praktično igram samu sebe. Milo mi je što su i odrasli u publici oduševljeni i igrom i tekstom, što znači da smo uspeli. Naravno, ako se matorci i malo zamisle posle. Inače, volim pozorište, volim da igram, a naročito pred punom salom. Publika me motiviše i nikako mi nije jasno kako, na primer, ovi naši fudbaleri mogu da igraju pred praznim tribinama...


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu