NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Nušićeva palanka

Dragoljub Žarković

      Prema presudi gradskog sudije za prekršaje, a po prijavi republičkog ministra kulture Željka Simića, beogradskom nedeljniku "Vreme", izrečena je ukupna kazna od 350 000 dinara. Simiću je zasmetao intervju sa bivšim upravnikom Narodnog pozorišta u Beogradu Nebojšom Bradićem, u kojem se navodi da ga je on smenio sa najviše funkcije u najeminentnijem nacionalnom teatru. Jer je, po njegovoj tvrdnji, Bradića smenila repiblička vlada.
       Prema rečima Dragoljuba Žarkovića, v.d. direktora i glavnog urednika "Vremena", koji je kao i odgovorni urednik Filip Švarm kažnjen sa 100 000, "posredi je ljutnja gospodina Simića zbog satirične kolumne vođene u našem listu pre pet-šest godina, u kojoj se Petar Luković služio imenom Željko Mali Simić. Preostaje mi da istaknem da ćemo ubuduće koristiti - Željko Veliki Simić.
       Ne želimo da potenciramo našu ugroženost, već da poručimo kulturnoj javnosti Srbije da sledi novi model obračuna uz pomoć ovog nakaznog zakona koji degradira nacionalno i kulturno biće.
       Dok su drugi, prethodno tuženi mediji imali teškoća u pronalaženju svedoka, nama se kao primer nesvakidašnje građanske kuraži lično ponudio gospodin Bradić", kaže Žarković.
       "Ono što se dešavalo u sudnici 11. aprila, biće jednog dana predmet Antologije beščašća. Naš život se svodi na palanku, kakvu je pre mnogo godina opisao Nušić, a kojom hodaju gospođe ministarke, lažni doktori, sumnjiva lica... koji lako postaju pokojnici", rekao je Nebojša Bradić na konferenciji za štampu u beogradskom Medija centru.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu