NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Venčanje u horu

      Prvog maja u centru Beograda odvijala se neobična scena. Na Trgu Nikole Pašića u protestu su se okupili članovi UGS "Nezavisnost" i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, a nedaleko odatle, ispred Savezne skupštine, pedesetak parova skupljenih sa raznih strana, učestvovalo je u "kolektivnom venčanju" pod sloganom "Svadba za maštanje - mladenci za novi milenijum". Ovo je druga godina da se ceremonija venčanja "omasovljuje" kod nas, a ideja je potekla za vreme bombardovanja, što je imalo određeni psihološki efekat na neprijatelja. Očekuje se da će sledeće godine među mladencima iz cele Srbije biti i domaćih Kineza kod kojih je ovaj običaj tradicija.
       Romantičnu atmosferu ispred Skupštine u jednom trenutku prekinuli su zvuci protestne povorke Sindikata "Nezavisnost" a poneki bidermajer poleteo je u njihovom pravcu, ali je policija brzo preusmerila demonstrante.
       Posle venčanja jedna mlada iz Pančeva iznela je svoje viđenje bračne zajednice: "Ma ima da ćuti! Nagazila sam ga pošteno kada smo pred matičarem izgovarali 'da'..."
       Venčanje su organizovali beogradski časopisi "Duga" i "Žena", a pomogli RTS i društvo "Skadarlija".


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu