NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Gorko iskustvo

Aleksandar Ristović

      U četvrtak, 18.maja, u večernjim satima, nije bilo zgodno zateći se na ulicama glavnog grada. Aleksandar Ristović, koji radi u knjižari "Stubovi kulture" na Trgu Republike, jedan je od mnogobrojnih koji su te večeri "pali" u ruke organima reda. Za NIN objašnjava kako: "Radio sam u popodnevnoj smeni i izašao sa svojim kolegom Nebojšom Todorovićem do kioska u Knez Mihailovoj da kupim piće. Samo što smo krenuli nazad, iz pravca Terazija je uletela 'marica' i video sam da su počeli da tuku ljude."
       Potrčali su ka knjižari, a kolegu Nebojšu su uhvatili ispred knjižare. "Ja sam uspeo da uđem i samo što sam stao i počeo da razgovaram sa kupcima, uletela su dva policajca i bez reči počeli da me tuku i izvlače napolje. Moj šef Slavko Poledica pokušao je da ih spreči, objašnjavajući da ja tu radim. Kad sam dovučen do marice, neko od klinaca je busenom zemlje pogodio Slavka u vrat misleći da je policajac, a čujem da su mu se kasnije izvinjavali."
       Aleksandar i Nebojša su odvedeni u policijsku stanicu u ulici 29. novembra. Tamo su bili čitavu noć, da bi negde oko podneva dali iskaze istražnom sudiji. "Zahvaljujući njemu i Predragu Markoviću, vlasniku knjižare, bili smo oslobođeni." Aleksandru je, ipak, ostao gorak utisak: "Svi smo bili uhapšeni i pretučeni od strane vlasti, a ostavljeni od strane opozicije."


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu