NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Šešelj, laži i izmišljeni računi

Radmila Stanković

      Ko o čemu, kurva o poštenju, glasi jedna (među)narodna izreka. Vojislav Šešelj nije kurva, on je potpredsednik Vlade Srbije i podrazumeva se da je pošten. Zato on i ne govori o sebi, već isključivo o drugim lopovima. Prošlog ponedeljka, lider svih srpskih radikala je u studiju TV Palma mahao silnim papirima sve tvrdeći da su to dokazi protiv "domaćih izdajnika" i "stranih plaćenika" sa B2 92 i iz Anema.
       Kada je usred te pretnje sudom i zatvorom spomenuo i moju malenkost, bila sam silno zaprepašćena. Zamislite, na mom računu u inostranstvu (koji, inače, nemam), uplaćeno je 10 hiljada nemačkih maraka, a ja pojma nemam. Skoči ne mene moja dvadeset sedmogodišnja kćer sa pitanjem gde su pare, naroguši se moj desetomesečni mačak Čeda, besan što mu kolut najjeftinije salame zvane podriguša delim načetvoro od ujutru do uveče, jer kao, mala mi plata. Počeše da zvone telefoni. Vidim, vrag odneo šalu. Pljuje me patriotsko krilo crnogorske familije, prijatelji sikću u slušalicu da sam ih debelo razočarala, poznanici mi traže malu pozajmicu, kad već imam toliko...
       Pošto ja, Radmila Stanković, urednik Kulturne rubrike NIN-a i dugogodišnji novinar nekoliko beogradskih redakcija, nisam ta koju je vispreni Šešelj isprve prepoznao iza imena R. Stanković, na nekakvoj, navodnoj, potvrdi o isplati 10 000 maraka sa računa B2-92 i pošto mi nikada i niko nije uplatio deviznu sumu koju je on spomenuo, onda to znači da potpredsednik vlade, predsednik
       SRS-a i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, izmišlja. Analogno tome, moguće je da od svega što je on telalio u ponedeljak uveče na TV Palmi ništa nije istina.
       Vi ste, gospodine Šešelj, hiljadu puta ponovili da je Zakon o informisanju donet upravo da bi se sprečile klevete i laži. Šta je ovo?
       P.S. Hvala voditelju emisije Mikiju Vujoviću što nije poverovao Vojislavu Šešelju. Već nas je dvoje.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu