NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Tendenciozno i iskrivljeno

("Ko se boji Haga još?", NIN br. 2580)

      Uz zahvalnost za ustupljeni prostor, moram vam uputiti i nekoliko zamjerki zbog manjkavosti intervjua koje su mene i moje stavove predstavili u bitno drukčijem, iskrivljenom, svjetlu. Prije svega, mislim da je intervju načinjen sa namjerom da se dokaže moja navodna veza sa Slobodanom Miloševićem, predsjednikom SRJ, kao i moja politička osobina da se, na kraju, posvađam i raziđem sa svima sa kojima sam u politici sarađivala. Moram reći da ništa od toga nije tačno a ni u intervjuu to nije pokazano i dokazano.
       Druga moja bitna zamjerka je površnost koja je iskazana i u uvodnom tekstu i u samom intervjuu, kroz namjerno objavljene nedovršene odgovore što je čitaocima, neupućenim u prilike u Republici Srpskoj, stvorilo utisak koji sugeriše da se radi o konfuznom i površnom političaru.
       Na kraju, neke jezičke konstrukcije stavljene u moje odgovore ne pripadaju mom vokabularu a potpuno odudaraju od književnog jezika i pravopisa. Nije mi jasno šta se time željelo postići.
       Samo iz poštovanja prema NIN-u nisam tražila autorizaciju intervjua koji je rađen na brzinu i u danima kada je visoka frekvencija političkih događaja i razgovora. Stoga ste mogli, radije, i ne objaviti takav tendenciozan i površan tekst ili uzeti samo nekoliko stavova u formi šire izjave.
       Ja sam navikla na političko iskrivljavanje vlastite ličnosti i neće mi smetati još jedan takav slučaj ali mi je žao što ste okrnjili ugled takvog jednog lista kao što je NIN.
      
       BILJANA PLAVŠIĆ,
       predsjednik Srpskog narodnog saveza, Banjaluka


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu