NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Bulatoviću, podnesi ostavku

("Sve smo znali mi", NIN br. 2583)

      Da li ćete sada gospodine Bulatoviću podnijeti ostavku na mjesto generalnog sekretara FSJ?
       Šta još treba da nam priredite zajedno sa Miljanićem i selektorima da se fudbalska Evropa smije DžU-fudbalu i našoj reprezentaciji? Koliko još treba da doživimo poniženja pa da vi kao najodgovorniji čovjek u FSJ odete! Vi i Miljan Miljanić i selektori koje mijenjate ili koji, kao Živadinović, usred kvalifikacija odu samostalno sa mjesta selektora a vi gospodine Bulatoviću brže-bolje u strahu (ali ne i zbog toga što osjećate odgovornost) od javnosti dovedete za selektora Boškova. I to sve bez objašnjenja zašto je otišao Živadinović, bez rasprave o kandidatima za njegovog nasljednika, bez objašnjenja o vašoj odgovornosti...
       Ne mislite valjda gospodine Bulatoviću da je, sa ovakvim igračima kakve mi imamo, plasirati se na evropsko prvenstvo uspjeh! Nije uspjeh, a vi to dobro znate, ni plasman reprezentacije u četvrtfinale sa onako lošim igrama. Vi ste zajedno sa selektorom odgovorni, kao što ste bili odgovorni zbog sramotnih igara na prije dvije godine održanom svjetskom prvenstvu! Kontinuitet pada i neuspjeha našeg fudbala se nastavlja!
       Zašto gospodine Bulatoviću ne izađete već jednom u javnost i kažete šta se to dešava u našem fudbalu i reprezentaciji?
       Objasnite strah igrača, bezvoljnost, psihičku izmoždenost. Objasnite stav igrača da je dovoljno da se utakmica odigra i ništa više! Isto tako objasnite kako su to oni isti igrači koji su disciplinovani i voljni za igru u timovima kao što su: Lacio, Juventus, Valensija, La korunja... Objasnite i to kako nijedan selektor ne uspijeva da ostvari ni deset posto od željenoga i dogovorenoga, prvenstveno zbog nemanja autoriteta!
       Ako mislite gospodine Bulatoviću da je to rezultat opštega stanja u državi i društvu, recite to javno! Dajte intervju, pokrenite kampanju za analizu neuspjeha! To je vaša dužnost! Izađite i javno kažite ako smatrate da je kriv selektor! Isto tako , ako smatrate da su krivi igrači recite - krivi su igrači!
       Ako smatrate da ste svi "pomalo krivi" - recite to!
       Ali isto tako moraćete i da objavite zašto tako mislite. Kada drugi ljudi budu pravili analizu neuspjeha treba da znate da ćete vi i Miljan Miljanić biti među najodgovornijim za svu sramotu koju proživljava naš fudbal! Ne mislite valjda da budete na čelu Saveza i u novim kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo? Vi kao sekretar a Miljanić kao stvarni komandant kad je u pitanju selektor i igrači. Ako osjećate odgovornost, nemojte nuditi ostavku, podnesite je!
       Ne zaboravite da povedete i Miljana Miljanića!
      
       VLADO RADONJIĆ,
       pravnik, Herceg Novi


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu