NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

U trendu i na plaži

Ako se spremate da godišnji odmor provedete pokraj vode, sigurno ćete poželeti da na Internetu pogledate neke modele kupaćih kostima

      Najpopularniji model kostima za kupanje - bikini kreirao je francuski inženjer Luis Reard 1946. godine. Pravu promociju ovaj model imao je kada ga je smelo ponela Merilin Monro na jednom od svojih prvih postera 1950. godine. Nekoliko godina potom, Brižit Bardo u filmu "I Bog stvori ženu" pojavila se u dvodelnom bikiniju modernije forme. Nezaboravna scena izlaska iz vode Ursule Anders u bikiniju od kože (u filmu "Dr No" iz 1962. godine) lansirala je novu holivudsku zvezdu. U to vreme bikini moda postaje opšteprihvaćena. Na ideju da bikini pretvori u jednodelni monokini 1964. godine dolazi dizajner Rudi Gernrajh. Tako se trend minimalizma nastavlja i sedamdesetih godina, pojavljuje se tanga model sa tračicom koji teško da se može nazvati odevnim predmetom.
       Potragu za odgovarajućim modelom kupaćeg kostima na ovako visokim temperaturama olakšaće vam Internet prezentacije poznatih modnih kuća i dizajnera. Ako kritički odmerite svoju figuru, sigurno je da u izboru kupaćeg kostima nećete pogrešiti. Ženama nižeg rasta mnogo više će odgovarati jednodelni kupaći kostimi. Krupnim osobama s viškom kilograma isključivo tamni i neupadljivi deseni s vertikalnim prugama. Ako imate šire bokove, pristajaće vam model tamnije boje i bez detalja u donjem delu, a ako imate i manje grudi, gornji deo kupaćeg kostima treba da bude naglašeniji i svetlije boje. Za osobe sa kraćim nogama izrez na nogavicama treba da bude dublji, a ako imate istaknut stomak, izrez ne sme biti veliki i najbolje će vam pristajati jednodelni kostim od čvrstog materijala. Osobe sa širokim ramenima izgledaće skladnije u kostimu sa širim, razmaknutim bretelama. Za uža ramena treba odabrati model bez bretela. Slične savete i još neke sugestije naći ćete na sajtu http://www.boni.co.yu/moda/textovi/index0001.htm.
       Viktorija Sikret je poznata po izradi izuzetno lepih i kvalitetnih modela donjeg veša, kupaćih kostima i pareoa (marama u raznim desenima kupaćih kostima). Neki od modela koje ona predlaže za ovu sezonu izloženi su na adresi http://www.victoriassikret.com/html/os/swimindex.html. Modele kupaćih kostima La Perla potražite na sajtu http://www.laperla.com. Eddie Bauer predstavlja kostime i majice za plažu u mornarskom stilu od kvalitetnog najlona, likre i spandeksa na lokaciji http://www.eddiebauer.com/eb. Jednodelni kupaći kostim idealan je za plažu, ali i za šetnju obalom. Više dobrih krojeva naći ćete na sajtu http://www.macys.com.
      
       Veliki izbor kupaćih gaćica za muškarce, kao i kostima za žene nalazi se na sajtu http://yahoo.catalogcity.com. Pregled kataloga potražite na adresi http://www.lifestylesdirect.com. Modeli poznatih firmi kakve su Nautica, Mosimo, DKNDŽ, Ralph Laurean, Polo i druge, izloženi su na adresi http://www.ocean-club-sportwear.com/snjimlady.html.
       Modeli kupaćih kostima sačinjeni od mikrofibera i likre vrlo su praktični jer se brzo suše i lako održavaju. Izuzetno ženstvene kreacije naći ćete na prezentaciji Mabel Moda Mare (http://www.val.it/aziende/mabell/moai.html). Modeli Blue Skdž mogu se poručiti sa sajta http://blueskysnjimnjear.com/categories.asp Izbor najboljih modela američkih kreatora nalazi se na adresi http://www.bestswimwear.com.
       Zanimljive modele pepito desena u raznim kombinacijama i za svaku figuru pogledajte na adresi http://www.sweetwaterswimwear.com/catalog.htm. Moderne sportske modele kupaćih kostima marke Nike i Arena naći ćete na stranicama http://www.4swimwear.com i http://www.teamarena.com/interface/hub.html. I renomirani Triumph ima svoju prezentaciju kostima na adresi http://www.triumph-international.it. Modeli kupaćih kostima italijanskih kreatora, zajedno s pregledom adresa butika predstavljeni su na http://www.made-in-italy.com/fashion/bea-ling/bl.htm. Calcedonia, a zanimljiv dvodelni model u crvenoj boji prikazan je na adresi http://www.oviesse.it. Zanimljiv je i jednodelni kostim s neobičnom kombinacijom oker, zagasitocrvene, plave i zelene boje i on izvanredno pristaje preplanulom tenu (http://www.parah.com).
       Na kraju, ne treba zaboraviti ni losione, ulja i kreme s visokim zaštitnim faktorom. Dobar izbor letnje kozmetike, uz bogatu turističku ponudu i modele jednodelnih i dvodelnih kupaćih kostima pogledajte na sajtu http://www.exoticcloset.com.
      
       NATAŠA USKOKOVIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu