NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Teofilovići u svom nesporazumu

("Bogomdani smrtnici", NIN br. 2588)

      Izneta pretpostavka da je "više desetina snimaka koje su braća Teofilovići uradili u Radio Beogradu nestalo, sklonjeno iz bezbednosnih razloga" je izmišljotina.
       A činjenice govore da u fonoteci Radio Beograda postoji 15 snimaka pesama Ratka i Radiše Teofilovića koji se emituju na programima Radio Beograda. Budući da spomenuto "sklanjanje glasova" braće Teofilović ne postoji, potrebno je da neko objasni motive ovakvog "tumačenja". Ili braća Teofilović ili novinar Damir Jelisavčić koji je sa Teofilovićima razgovarao za NIN. Ako je reč o "reklami", onda je ona pogrešno zamišljena. Ako je reč o izmišljenoj primedbi na račun muzičkih programa Radio Beograda, onda je i bez odgovora smatramo bezrazložnom. I na kraju: čudno je za talentovane pevače etno-zvuka, kao što su braća Teofilović, da muziku kojom se bave nazivaju "najvećim oružjem" jer to je iskaz lišen smisla. Da svoju uspešnu pevačku delatnost označe kao univerzalni jezik koji svetu može da prenese nasleđe mitskih tonova Srbije i Balkana, to bi više odgovaralo pravoj istini o pevanju kojim se bave Teofilovići.
       Što se tiče dosadašnjeg glasovnog "dočaravanja narodnih motiva" braće Teofilović, muzički programi Radio Beograda za njih ostaju otvoreni kao i do sada. Nesporazumi su bez osnova.
      
       VLADIMIR SAVIĆ,
       gl. muz. urednik Radio Beograda


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu