NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Ružičasti Lav

Jedina nezavisna televizija u južnom Banatu je promenila koncepciju. Zašto?

      Televizija Lav iz Vršca ove nedelje je, posle tromesečne pauze, ponovo počela da radi. Ovoga puta, međutim, gledaoci neće moći da vide program na koji su navikli, jer je novim konceptom predviđeno da se prioritet da filmu, muzici i uopšte zabavi, a da se ukinu informativne emisije.
       TV Lav bila je jedina nezavisna stanica u Vršcu, članica ANEM-a, koja je, pored sopstvenog informativnog programa, reemitovala ANEM, VIN, Mrežu i crnogorski dnevnik. Osnivač televizije je firma KONDIVIK, kao deo kompanije VIK, čiji je predsednik Rodoljub Drašković, brat Vuka Draškovića. Televizija je prestala da radi 18. maja, odmah pošto je preuzet Studio B.
       Bivši direktor Milenko Gvozdić napustio je televiziju i, sa nekoliko saradnika, radi u ANEM-ovom dopisništvu.
       "Otišao sam zato što me novi koncept, takozvani Pink koncept, ne zanima", kaže Milenko Gvozdić. "Prema svim istraživanjima, bili smo najgledanija televizija ovde, radili smo i u vreme rata kada nije radila nijedna druga, čak ni državna. Slovili smo za slobodnu televiziju, zbog čega smo trpeli razne pritiske, od najbanalnijih, da, recimo, elektrodistribucija neće da nam da podatke o isključenjima struje, do važnijih, ekonomskih, da jake firme nisu htele da se reklamiraju kod nas. Moram reći da smo bili sasvim autonomni. Drašković se, mada u to mnogi nisu verovali, nikada nije mešao u uređivačku politiku."
       Prema Gvozdićevim rečima, zvanično objašnjenje Upravnog odbora bilo je da televizija prestaje da radi iz tehničkih razloga, ali ne isključuje mogućnost da možda nisu bili zadovoljni njegovom uređivačkom politikom ili da je razlog bio strah da bi mogli da prođu kao Studio B i eventualno izgube opremu.
       "Prestali smo sa radom u maju, zbog tehničkih razloga", kaže Boško Dudovski, novoimenovani direktor TV Lav. "Televizija je do sada bila politički orijentisana, a sada će se okrenuti zabavnom programu, ali je ipak nemoguće proći pored izbora, a ne osvrnuti se na njih. Biće zakupljenih termina. Tako ćemo zadovoljiti publiku, otvoreni smo za sve političke partije, a pratićemo, naravno, i ekonomsku dobit, cene su pristupačne i jeftinije od reklame - 500 dinara po minutu. Građani su se navikli na drugačiji program, pa su očekivali da će biti isto. Sada pitaju za informativne emisije, ali će se valjda navići i na ovaj program."
       TV Lav pratili su gledaoci u Vršcu, Plandištu, Alibunaru, Sečnju ali i u okolini Pančeva, Požarevca, Smedereva. Trenutno, pored ružičastog Lava, Vršac ima još samo jednu televiziju - TV Banat, koju drže "Hemofarm", JAT i RTS.
      
       IVANA JANKOVIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu