NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Srpska fantastika

Dobrosava-Boba Živkovića

      “On svakim danom pred našim očima crta i konzervira emociju osamdesetih nudeći je istovremeno deci u nama i deci koju smo napravili. Kubureći, valjda, sa ovdašnjim piscima, koji nisu mogli da mu daju dovoljno materijala za emotivne povratke u ’stara dobra vremena’, On se upustio u saradnju sa kulturnom, da izvinite, baštinom, sa valjda jedinim preostalim segmentom ovog našeg referentnog sistema koji nije doživeo ’turbo’ izobličenje...”, rekao je Voja Žanetić u Galeriji kulturnog centra Beograda, na otvaranju izložbe Dobrosava-Boba Živkovića, jednog od najeminentnijih ilustratora sa naših prostora.
       Živković, poznat kao likovni umetnik koji prezire publicitet svake vrste, i predstavlja se delom, odlučio je da pored izložbe svojih ilustracija, koja nosi naziv “Bajke”, prozbori koju reč za NIN:
       “Radi se o, možda, najvrednijoj antologiji koja obuhvata većinu nacionalnih bajki. Izdavač ’Kreativni centar’ je uvideo značaj projekta i ne štedeći vreme i novac napravio zbirku srpske fantastike koju bi svi, u najmanju ruku, trebalo da vide. Stoga i ja odlučih da dam ovu izjavu.”


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu