NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Gebelsovske denuncijacije

(“Uvređena zvezdica”, NIN br. 2590)

      Neprijatno sam iznenađen saznanjem da ste se tekstom M. Glišića “Uvređena zvezdica” uključili u prljavu kampanju koju protiv mene i “Preporoda Srbije” mesecima vodi vladajuća koalicija u Srbiji ali i pojedinci iz G-17 i DOS.
       Neistinitim navodima, podmetanjima, proizvoljnim zlonamernim tumačenjima i nepoznavanjem osnovnih činjenica o meni, vaš “novinar” u dobro poznatom gebelsovskom stilu da više puta ponovljena laž postaje istina, pokušava da me prikaže baš onakvim kakav nisam a kakvog želi da me prikaže i vladajuća koalicija.
       Nisam ja, gospodo, ni razočaran, ni uvređen, nisam nikada bežao sa časova. I nije tačno da nisam odlikovan. Na predlog mojih ratnih drugova s kojima sam bio na prvim i ispred prvih borbenih linija u najkrvavijim bitkama, odlikovan sam Ordenom za hrabrost. To je priznanje onih koji su se kao i ja borili za odbranu Srbije. Sam sam se odrekao privilegija koje sam mogao da uživam da sam hteo da politički budem uz režim. Protiv aktuelnog režima sam jer on vodi pogrešnu i opasnu politiku koja može dovesti do novih ratnih stradanja, a ja dobro znam šta je rat pa ću se protiv novog rata boriti svim sredstvima.
       Možda je vašem “novinaru” vidovita Zagorka šapnula da sam ja “njihov”. Ako su vaši izvori informacija takvi, onda novinarstvo nije za vas. Uvrede, kleveta, pljuvanje nikako ne mogu biti argumenti za pisanje novinarskog teksta, već samo proverene činjenice i argumenti, pri čemu treba maksimalno poštovati privatnost onih o kojima se piše. Niste se, gospodo, setili da prvo razgovarate sa mnom o mojim političkim stavovima i programu “Preporoda Srbije”. To vas ne zanima. Važno je samo da je M. Glišić po nalogu (čijem?) prikazao M. Drecuna krajnje negativno i uvredljivo. A sve zato da biste umanjili moje šanse i šanse “Preporoda Srbije” na izborima. Red je da se prvo upoznate sa mojim političkim stavovima i programom i predočite ih čitaocima da bi oni sami procenili kakav sam predsednički kandidat, a ne da umesto njih M. Glišić misli, procenjuje i odlučuje.
       Na osnovu kojih dokaza i činjenica klevećete “Preporod Srbije” da “liči na radikalnu partiju levice Nikola Pašić”. “Preporod Srbije” je samostalna politička partija koja se parlamentarnim sredstvima bori za političke promene i za poraz na izborima aktuelnog predsednika SRJ i vladajuće koalicije.
       Pomenutim tekstom M. Glišić vrši neprihvatljivu podelu na moralno-politički podobne i nepodobne predsedničke kandidate (već viđeno u komunizmu) pri čemu sam optužuje, sudi i presuđuje a sve u ime naroda. “Optuženi”, naravno, nema prava da se ne slaže s njim. Kakva je onda razlika između NIN-a i državnih medija?
      
       MILOVAN DRECUN,
       Beograd


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu