NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Oružje ili univerzalni jezik

("Teofilovići u svom nesporazumu", NIN br. 2589)

      U pismu povodom intervjua Teofilovića NIN-u glavni muzički urednik Radio Beograda gospodin Vladimir Savić, kao dokaz da nikakvi njihovi snimci nisu "sklanjani", napominje da Radio Beograd ima 15 snimaka interpretacija Radiše i Ratka. I moja malenkost poseduje 15 snimaka braće Teofilović, tačno onoliko koliko sadrži i CD "Čuvari sna", autorsko izdanje umetnika. Dakle, "činjenica da u fonoteci Radio Beograda postoji 15 snimaka pesama Radiše i Ratka Teofilovića, koji se emituju na programima Radio Beograda" zaista ne govori ništa o ostalim, na nosaču zvuka neobjavljenim numerama.
       Nikakvih "zadnjih" misli i nečasnih motiva za "spornu" izjavu nije bilo, a ja stojim i dalje ispod potpisanih redova, pogotovu što sam i sam četiri godine radio u zgradi Radio Beograda (u studentskom radio programu Indeks 202, kasnije na Radio Indeksu), tako da sam bio svedok mnogih čudnih "pojava" u radu jedne tako velike mašinerije kakva je Radio Beograd. Tako da, ukoliko je istinit podatak o nestalim snimcima, ne bi me čudilo da gospodin Savić o tome zaista ništa i ne zna. U fonoteci radija još i tada, početkom devedesetih, a verujem i ranije, dešavalo se da postoji spisak nekih izdanja, a da ih faktički jednostavno nema.
       Neizmerno me raduje što će Radiša i Ratko Teofilović i dalje biti redovni gosti, ne samo na Radio Beogradu, već i na drugim medijima, jer bi bilo kakvo ometanje svojevrsne misije koju ova dva brata imaju, bilo samo kontraproduktivno - za sve nas.
      
       DAMIR JELISAVČIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu