NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Čestitka bezbožniku

      Napisano je da je greh opisan, definisan, ali da nije zabranjen. Kažu da ovo znači kako je čovek slobodan da bira, ali ako pogreši, biće mu to i to. Na primer, da su Eva i Adam iz raja Božijeg izgnani, jer su bili slobodni da probaju "zabranjeno voće" (kako se ono zove - to ćemo pitati Amerikance, a na srpskom jeziku - znamo kako se zove).
       Dakle, tako je i patrijarh moskovski i cele Rusije NJ. svetost g. Aleksije (ili Aleksej) Drugi slobodan i čestitao je rođendan predsedniku SRJ - 20. avgust. Predsednik SRJ je bezbožnik i kao takav beskrstaš, petokrakaš, ratobornik i "pobednik" u svim svojim ratovima (piše se da ih je vodio oko četiri, iako, takođe se piše, Srbija nije bila u ratu) a naročito u ratu protiv NATO-a na čelu sa Amerikom i celim "novim svetskim poretkom".
       Vaša svetosti, patrijarše Aleksije, molim Vas i preklinjem Vas, celivajući Vašu desnicu, čujte nekoliko reči raba Božjeg iz centra Srbije iz Šumadije, i ukorite ga ili ga blagoslovite - kako Vi odlučite. I jedno i drugo ću prihvatiti kao od Boga dato, i tako neka mi Bog pomogne.
       Srbija je bila čista od srpskih i inih komunista sve do jeseni 1941. godine a tada je okupirana i to ovako. Sa istoka su došli ruski tenkovi i bajoneti, a sa zapada iz Korduna, Banije, Like, Bosne srpski bezbožnici sa engleskim automatima i minobacačima i okupirali je. Ali, istočni oslobodioci su posle dve-tri godine, na sreću i našu i njihovu, otišli, a zapadni su i danas u Srbiji. Nisu hteli da u Lici i Zagrebu čekaju i uništavaju okupatore Nemce.
       Vaša svetosti, danas u Srbiji niko ne sme da objavi istinu o tome da je nas Srbe Vaš slavljenik izbacio iz svih ustava Titovih. Tako da smo danas "građani". A Srba nema, ali nema ni drugih naroda, što je neodrživo.
       Vaša svetosti, nazirem da je cilj Vaše čestitke da svakog zalutalog na Božijem putu vratite u stado Božije i zato Vašu čestitku mogu da shvatim i prihvatim. Inače, u protivnom... (cenim da je to svetogrđe).
      
       MILOVAN RADISAVLJEVIĆ GARAŠANIN,
       Žarkovo


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu