NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Modni detalji

Modni diktat za narednu sezonu je povratak glamura i u modnim detaljima koje potpisuju dizajneri visoke mode

      Trend minimalizma koji je zastupljen u kolekcijama vodećih kreatora devedesetih rado je prihvaćen. Savremena žena na poslu, u šetnji a i za svečane prilike bira garderobu jednostavne forme u kojoj se oseća udobno. U kolekcijama za narednu sezonu kreatori najavljuju povratak glamura. Raskošne kreacije, šarenilo boja i detalja zastupljeni su u najnovijim kolekcijama za dvehiljaditu i dve hiljade prvu godinu.
       Ženama koje imaju izgrađen stil oblačenja nije uvek lako da otprate modne diktate. Zato, predlažemo da modne trendove pratite kroz modne detalje. Vaš omiljeni komplet ili "mala crna" haljina uz odgovarajuće modne detalje izgledaće potpuno drugačije. Ekstravagantna ogrlica, tašnica ili pažljivo odabrana marama može učiniti da izgledate glamurozno.
       Na adresi http://www.ashford.com prikazani su radovi mladih kreatora nakita Akio Matsuoke, Alison Stern, Ele Grafter... Ogrlice, narukvice, minđuše, privesci i broševi od srebra, bižuterije i titanijuma u kombinaciji sa poludragim kamenjem izuzetno su maštoviti. Pored nakita na ovoj adresi možete pregledati ručne satove, kožne torbe i tašne, kravate, parfeme, naočare za sunce, olovke i penkala, ali i zlatni nakit i dijamante.
       Kožne rukavice, koje će uskoro postati obavezan detalj vaše garderobe (čak i za naredno leto) pogledajte na sajtu http://www.aleather.com/leather/gloves.html. Marame, ešarpe, torbice, kape i rukavice raznih dezena potražite na adresi http://www.portolano.com/catalog/wm_catalog.htm .
       Na poslu, kao i na sportskom terenu moramo imati sve neophodne sitnice. Rokovnici, adresari, novčanici, futrole za kreditne kartice i dokumenta, kaiševe i sportske torbe od kože pogledajte na prezentaciji Bugati http://www.bugatti.com/access.html. Tašnice, kišobrane, satove, kravate ali i detalje za uređenje stana, jastučiće, prekrivače, čaše i posuđe kao i poslovnu galanteriju iz kolekcije Alvijero Martini pogledajte na lokacijama http://www.alvieromartini.it/voyages.html i http://www.alvieromartini.it/homecollection.html. Izuzetno je zanimljiva njegova kožna kolekcija "Putnik" sa motivom geografske karte.
       Cipele, novčanici, tašne, rokovnici od štepane kože prikazani su na sajtu Luisa Vuitona za sezonu jesen - zima 2000/2001 (http://www.vuitton.com/vf/pap/pap.html). Nakit od kristala i figurice za kuću firme "Svarovski" potražite na sajtu http://www.swarovski.com/random/randompcie.html. Šnale i ukosnice od krokodilske kože, trake za kosu i krznene torbice prikazane su na sajtu http://secure3.super-nova.net/fashion-bag/hc-a.htm .
       Italijanski kreator Mario Valentino nasledio je posao od svog oca Vičenca, koji je imao fabriku cipela još 1910. godine. Šezdesetih godina Mario Valentino osvaja svet kreacijama tašnica i cipela za venčanje i od tada sarađuje na revijama visoke mode Đorđa Armanija, Karla Lagerfelta, Kloda Montane. Tašnice, cipele, naočare za sunce i kravate izuzetne elegancije potražite na sajtu http://www.mariovalentino.it/English/lateralmenu.html. Francuska kreatorka Lolita Lempicka prikazala je na svojoj reviji modne detalje za leto 2000. na sajtu http://www.firstview.com/DETAILSspring2000/LOLITA_LEMPICKA. Mikael Kors svoje kreacije upotpunjuje nakitom inspirisanim starim Egiptom. Marame koje se nose kao turbani u boji haljine i ogrlice od štrasa doprinose glamuroznom izgledu manekenki.
      
       Mokasine, modni hit šezdesetih, ponovo postaju aktuelne. Modne detalje od kože: narukvice, rukavice koje se nose zakačene za pojas i mokasine kuće "Hermes" videćete na sajtu http://www.firstview.com/DETAILSspring2000/HERMES/index.html.
       Donatela Versače u kolekciji za mlade ukrašava uske majice raznobojnim štrasom,a njene predloge možete naći na adresi http://www.firstview.com/DETAILSspring2000/VERSUS. Jedna interesantna marama ili ešarpa u leopard dezenu u kombinaciji sa cipelama učiniće da izgledate šik. One se mogu i kombinovati pa možete poneti i tri različite marame koje su zajedno uvezane. Izuzetne marame od kašmira i svile sa orijentalnom šarom potražite na adresi http://www.germana.it. U kolekcijama za leto male marame nose se i oko članka na ruci.
       Crno - bela kombinacija ne izlazi iz mode pa su i na modnim detaljima tašnicama, kaiševima, i nakitu aktuelne "zebra" šare. Dolče i Gabana kreirali su crno-belu tašnicu sa novinskim tekstom koja podseća na presavijene novine. Kuća Šanel lansirala je kožu pitona na svim odevnim predmetima. Ako niste ljubitelj "total luka" možete nositi samo cipele, maramu ili kožnu narukvicu i bićete u trendu. Laura Bjađoti, Kricija, Maks Mara, Mošino i Kenzo ovoga leta predlažu detalje u bojama sunca koji će vam osvežiti garderobu. Moderne naočare za sunce sa staklima u žutoj, plavoj, ljubičastoj i zelenoj boji. Modne detalje ovih kreatora potražite na sajtu http://www.firstview.com u odeljku Accessories.
      
       NATAŠA USKOKOVIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu