NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Mrak u Beogradu

Ekipa beogradske televizije sada radi u Banjaluci i njen program može da se vidi samo na satelitu

      Četiri meseca pošto je policija upala u prostorije Studija B u "Beograđanki" i posredovala u smeni redakcije, pedesetak izbačenih novinara i urednika radi u novim prostorijama na Banovom brdu. Po ugledu na slične redakcije kojima je zabranjen rad, nazvali su se Free Studio B i preusmerili svoj rad na alternativne elektronske medije.
       Za njihovo postojanje nedavno se zainteresovao i savezni ministar za informisanje Goran Matić, koji je u Novom Sadu poručio svim kablovskim provajderima da neće dobro proći ako prenose programe stranih televizija koje imaju informativni program na srpskom jeziku, u koje, kako je objasnio, spada i Televizija Crna Gora i eventualni program otpuštene redakcije Studija B.
       Stara redakcija u novom studiju koji sa jedne strane gleda na Adu, a sa druge na vrhove zgrada među kojima je i "Beograđanka" kao da se ne obazire na ove poruke.
       "Mi koji smo ovde okupljeni, a među nama su i osnivači Studija B, 17. maja smo izgubili sve i pretnje nas ne mogu uplašiti. Ideju o novoj televiziji počeli smo da realizujemo već dvadesetak dana pošto je Studio B okupiran. Za sada smo uspeli da napravimo radio-program koji bi mogao u svakom trenutku da se 'zakači za predajnik' i da počne da emituje program u etar. Kada će to biti ne znamo, a za sada se program emituje preko Interneta", kaže Miloš Rajković.
       Program radija većinom je muzički, a od ove nedelje najavljeno je emitovanje šireg dnevno-političkog pregleda koji bi išao u ranim večernjim satima i malih vesti na svaki sat.
       Ekipa novinara radi na televizijskoj produkciji koja se realizuje u Banjaluci, u saradnji sa lokalnom Bel televizijom. Za sada su to vesti Studija BL koje se svake večeri mogu pratiti na satelitu od 19.40 do 20.00. "Reemitovanje u Srbiji počelo je desetak dana po našem pojavljivanju na satelitu, 7. avgusta. Problem je, međutim, Beograd u kome je veći informativni mrak nego što je u Srbiji. Za sada nismo u mogućnosti da televizijski program realizujemo u Beogradu jer je mučna i komplikovana procedura oko naše registracije još u toku. Paralelno sa radijom, međutim, završavamo posao na sajtu i to je za sada najdostupniji način da se dođe do informacija o našem novom programu", kaže Rajković.
      
       ANA OTAŠEVIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu