NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Pogrešno sam citirana

("Izjava nedelje", NIN br. 2597)

      Američki novinar, koji je u listu Toronto star naveo da sam za g. Vojislava Koštunicu rekla da je nacista, pogrešno me je citirao. To nisam izjavila, iako ne poričem da mnoge poglede novog predsednika SRJ po pitanjima ljudskih prava smatram zabrinjavajućim. Kao građanin na to imam pravo, a kao aktivista za ljudska prava i obavezu.
       Tačno je da smo mi u Helsinškom odboru za ljudska prava u Srbiji zabrinuti zbog toga što opozicija u ovoj kampanji nije krivila g. Slobodana Miloševića za pokretanje tri rata, u kojima su stotine hiljade ljudi poginule, više miliona raseljeno, a ogromno područje bivše Jugoslavije razrušeno i materijalno devastirano. Te ratove je, inače, vodila ova država, tvrdeći da to čini u ime svih nas.
       Tačno je: zabrinuti smo jer vidimo da u opozicionom pokretu ima i onih koji nisu javno odbacili mnoge od istih onih ideja koje su uništile ovu zemlju i ceo region.
       Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji neće zatvoriti svoja vrata zato što je u toku nov politički proces. Naš je zadatak promovisanje ljudskih prava i osnovnih sloboda.
       Ispravku u vezi s mojom navodnom izjavom uputila sam i uredništvu lista Toronto star.
      
       SONJA BISERKO,
       predsednik HO


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu