NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Značaj potpisa

prof. dr Gašo Knežević

      Deklaraciju Inicijativnog odbora pravnika za demokratski pravni poredak, koja se pojavila u medijima prethodnog vikenda, potpisala su poznata imena srpskog pravosuđa. Međutim, zbog potpisa je nastao "mali problem". Iako najavljen kao jedan od potpisnika, prof. dr Gašo Knežević sebe ne smatra potpisnikom ove deklaracije.
       "Na sastanak Inicijativnog odbora me je pozvao Dobrosav Mitrović, profesor FPN, sa nejasnom definicijom tog sastanka. Pročitan je taj apel i ja sam se načelno s tim složio, međutim nikakvog govora nije bilo o potpisivanju", kaže za NIN, prof. Knežević, dodavši da ne želi da govori koji su to potpisnici s kojima ne želi na isti spisak.
       "Među potpisnicima se nalaze i lica koja su bila u telima udruženja pravnika i svih deset godina ćutala. Moje je pitanje:zašto su sada progovorili? Da li im je pobeda DOS-a dala dašak hrabrosti ili je to bio signal onima koji su uvek bili članovi 'pravih' stranaka da menjaju stranu. Lično bih voleo i smatrao primerenim da se onda na spisku nađe i ime Olivera Antića, jer se u svojim porazima časno ponašao."
      
      


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu