NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Raskošna jesen 2000.

Zaboravite jednostavne modele i umerene boje - ove jeseni kreatori preporučuju glamurozne modele uz neverovatno šarenilo boja

      Krajem oktobra i početkom novembra održavaju se nedelje mode u svim većim modnim centrima na kojima se predstavljaju modni trendovi za leto 2001, a ćudljivo i hladno vreme ovih dana podseća nas da ćemo letnju garderobu odložiti na duže jer naredno leto sada izgleda tako daleko. Uostalom, kolekcije Ferea, Kelvina Klajna, Armanija i ostalih vodećih kreatora glamurozne su i atraktivne, a uz pravi vatromet boja (jarkocrvena, ružičasta, oker, boja starog zlata i intenzivna zelena) modeli za jesen 2000. učiniće i ove prohladne dane veselijim i raskošnijim.
       Modeli sa nedavno održane nedelje mode u Londonu i kolekcije za jesen 2000. Mićiko Košino, Aleksandra Mek Kvina, Marije Čeng, Beti DŽekson i ostalih predstavljeni su na adresi: http://www.widemedia.com/fashionuk/fashion/catwalk-archive/lfw-aw00/mk.html. Beti DŽekson nalazi inspiraciju u jesenjim bojama od oker do intenzivne cigla boje za dugi mantil od vune. Marjan Pejoski i kuća Noting Noting za ovu sezonu preporučuju ružičaste tonove, a Marija Čeng srebrno-sivu kombinaciju.
       Na adresi http://www.fashionplanet.com prikazani su modeli Hermes, Barberi, Kristofil i Luis Fero. U odeljku Luisa Feroa http://www.fashionplanet.com/products/feraud_products/feraud2.html su izuzetno elegantni modeli za dan i popodne. Komplet pantalone i jakna od vunenog štofa dezeniranog sa uzdužnim prugama podseća na muško odelo ali krupna ogrlica oko vrata daje izuzetno ženstvenu notu ovom modelu. Crni vojnički kaput od vune i angore za hladne dane sa dvorednim kopčanjem blago naglašenog struka i kostim sa suknjom iznad kolena vraća glamur i eleganciju šezdesetih godina na nov način.
       Na sajtu http://www.fashionshowroom.com predstavljeni su modeli latinskih i karipskih dizajnera, Oskara dela Rente i Davida Rodrigeza u prvom redu. Na naslovnoj strani sajta Helmut Lang ove jeseni preporučuje "total look" u jarkocrvenoj boji za žene i muškarce. Elegantno odelo od kvalitetnog materijala, sako sa jednorednim kopčanjem, košuljom i kravatom u istoj boji. Oskar de la Renta predlaže duge raskošne haljine za veče od teške svile i brokata, šarene tunike i džempere sa aplikacijama, duboke crne čizme iznad kolena sa čipkom pri vrhu i špansku suknju sa karnerima dužine malo iznad članaka. U njegovim kreacijama preovlađuju braon boje kombinovane sa nijansama crvene i boja starog zlata. Kolekcija Davida Rodrigeza je naglašeno seksi: čizme do kolena, haljina sa neverovatno dubokim izrezom i minimalističkim "vrućim" pantalonama.
       Jakne, pantalone, suknje i mantile od kože pogledajte na sajtu Danier http://www.danier.com, a odlične modele čizmica u bordo i crnoj boji, cipela, garderobe i ostalih modnih detalja naći ćete na sajtu: http://www.bananarepublic.com/shops/wintwrluxe. Modele za svaki dan uz odabir kreatora potražite na adresi http://www.urbanfashion.net/HFN.html.
      
       Večni Barberi mantili, kape, torbe, kišobrani, jastučići i marame karakterističnog karo dezena moderni su i praktični za kišne dane i ove jeseni (http://www.fpl.com/products/burberrys_products/index.html). Na sajtu http://www.dolcevita.com/fashion/index.htm prikazani su najnoviji modeli cipela i tašni. Kolekcije irskih i australijskih kreatora naći ćete na adresi http://www.irish_fashion.com i http://www.magna.com/au/~slade/fashion.html.
       Nemojte propustiti sajt sa izuzetnim modelima http://www.dolcevita.com/fashion/acc/desire00.htm. Lakovane ljubičaste cipele sa nižom petom Luisa Vutona posebno su interesantne, a Fausto Santini je za model crnih cipela sa kaišem našao inspiraciju u modelima koji su se nosili sredinom devetnaestog veka. Crvena pismo torbica od kože kuće Hermes može se nositi u svakoj prilici kao i jednostavna crna tašnica sa znakom Šanel, a za veče izuzetna kreacija Valentina Garavanija: tašnica boje starog zlata sa filigranskim radom.
       I šminka i mejk ap su za ovu sezonu doživeli izmene. Nakon potenciranja prirodnog izgleda i neupadljive šminke sada su aktuelni zlatni i sedefasti tonovi za ten i kapke i jarkocrveni ruž za usne. Na sajtu http://www.411fashion.com i http://www.cosmetics.com potražite savet kozmetičara, pregledajte najnovije modele nakita i garderobe, tašne, ešarpe i ostale detalje.
       NATAŠA USKOKOVIĆ
      
      


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu