NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Kalabrijski krug

LJubici Marković

      Ovogodišnja međunarodna nagrada za doprinos nezavisnom novinarstvu Kalabrijski krug kulture i međunarodnih odnosa, dodeljena je, u italijanskom mestu Kalabriji, LJubici Marković, glavnom i odgovornom uredniku novinske agencije Beta. O nagradi gospođa Marković kaže:
       "Ova nagrada dodeljuje se jednom godišnje u vili San Đovani za strano novinarstvo. To je za mene velika čast, kao i za srpsko novinarstvo, jer prvi put neko iz Srbije dobija ovu nagradu. Moram priznati da je ona došla kao neka vrsta priznanja. Svi mi zajedno, pa i NIN, doprineli smo promeni režima. Ne spadam u osobe koje su nešto nagrađivane. Inače, ovo mi je prva nagrada u životu."
       Urednica Marković dodaje da je agencija Beta kolektivan poduhvat, tako da "i ovo priznanje pripada svim novinarima Bete".
       "Publicitet oko ove nagrade je bio priličan, ali je bio veći ovde nego u Italiji, jer je, tamo, to samo još jedna od mnoštva nagrada. Ova nagrada dodeljuje se od 1963. godine. Raniji dobitnici nagrade bili su mnogi poznati novinari: Piter Nikols (Tajm), Žak Nobekur (Mond)...", kaže LJubica Marković.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu