NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Ponuda

Branislav Jovina

      Ovih dana, kada se o ekskluzivnom kompleksu na Crnom vrhu mnogo piše i govori, od našeg poznatog arhitekte Branislava Jovina čuli smo zanimljivu priču:
       "Pred izbore 1997. pozvali su me ljudi iz Energoprojekta i zamolili da hitno dođem u Bor i uradim projekat uređenja trga ispred Sportskog centra. Kada sam za nekoliko dana završio projekat, čekalo me je, u stvari, ono glavno. Odveden sam crnom limuzinom putem Bor - Požarevac u fantastične šume Crnog vrha. Posle 30 kilometara skrenuli smo u novi prosečen put i pošto smo prošli kontrolnu rampu, našli smo se pred osunčanim predelom od desetak hektara sveže posečene šume, što je, kako su mi rekli, plemenito delo drugarice Gorice i njenih drvoseča iz 'Srbijašuma'. Pred nama se zatim ukazao gigantski betonski skelet tada podignut do trećeg sprata od predviđenih, kako čuh, bar još toliko. 'Sanatorijum !', uskliknuh ja. 'Ne, uzvratiše, ovo će biti svratište od pet zvezdica za premorene putnike koji iz Požarevca idu u Bor i obrnuto'. Kada su mi kazali da je predračunska suma 300 miliona dolara, mene je uhvatila laka drhtavica.
       Sazvan je direktorijum, predstavljen sam kao vrhunski arhitekt i ponuđeno mi je da uradim projekat internih saobraćajnica i uređenja slobodnih površina za ceo ovaj veličanstveni kompleks. (Vrednost izrade projekta procenjena je na 100 000 nemačkih maraka.) Došao sam nekako do daha i kroz drhtavu vilicu izustio: 'Ovo je najveća pljačka veka građana Srbije. Ne možete me kupiti!' Posle toga crnu limuzinu nisam video, a sutradan me jedan kolega sa gradilišta u Beograd vratio - fićom!"


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu