NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Za najluđu noć

Dočekajte novi milenijum spremno i veselo. Odaberite poklone za svoje najmilije i predloge kreatora

      Prošle godine mnogi su dolazak dvehiljadite proslavili kao početak novog milenijuma. Naravno, bili su u zabludi. Novi milenijum počeće 1. januara 2001. godine, a prvi će ga dočekati stanovnici Božićnih ostrva. Tačno vreme kada će nastupiti treći milenijum na svim meridijanima možete proveriti na sajtu http://www.timeanddate.com/millennium/first2001.html, tako da već sada možemo reći da nestrpljivo odbrojavamo sate do velike proslave i ulazak u novi milenijum. Ako želite negde da otputujete, pregledajte sajtove domaćih turističkih agencija, čija je ponuda ove godine bogatija nego lane: http://www.jat.com/airlift, http://www.kontiki.co.yu, http://www.putnik.co.yu. Iz ponude ovih agencija izdvojićemo put oko sveta, doček Nove godine u Rimu, Parizu, Hongkongu, na Sejšelima, Madagaskaru, Novom Zelandu... Ako više volite da putujete u sopstvenom aranžmanu, posetite prezentacije gradova u čijim hotelima možete direktno izvršiti rezervacije. Pogledajte šta su sve pripremili za doček u Pitsburgu (http://www.firstnightpgh.com/about.htm), skijaškom centru Portland (http://www.teleport.com/~skiclub/social/new_year/index.htm), Južnoj Africi (http://www.steam-in-south-africa.com/gt2000.htm) i na Karibima (http://www.steam-in-south-africa.com/carib.htm), Oregonu (http://www.montecarloinns.com), Čikagu (http://www.ci.chi.il.us/ChicagoTime/calendar2001.html) ili Japanu (http://tanutech.com/japan/nenjyear.html).
       Setite se da na vreme pošaljete čestitke svim dragim osobama, prijateljima, poslovnim partnerima. Izuzetno lepe i duhovite čestitke možete slati elektronskom poštom sa sajta http://greetings.yahoo.com/browse/Holidays/New_Year, http://www.serbiacafe.com ili http://www.greetings.com.
       Običaj je da za nastupajuće božićne i novogodišnje praznike darujete svoje ukućane i prijatelje, a to ponekad nije ni malo jednostavno. Na Internetu su već postavljeni sajtovi koji će vam umnogome olakšati izbor odgovarajućeg poklona za drage osobe, mame, tate, deke, bake, klince i tinejxere. Na adresi http://shopping.yahoo.com/Flowers_Gifts_and_Occasions možete pogledati predloge poklona za sve prilike. Odabir je zaista dobar, a posebno su izdvojeni praznični meda po ceni od 25 dolara i prelepa vazna od stakla boje rubina u obliku srca. Ako vam se predloženi pokloni čine suviše skromnim ili pak skupim, izaberite pretragu poklona po ceni. Razvrstani su na kategorije do 10, 25, 50, 100, odnosno 500 dolara. S obzirom na to da je za većinu nas dovoljan samo znak pažnje, poći ćemo od najjeftinije kategorije, koju čine slatki paketići, kolači, ukusne čokolade i bombonjere, božićni cvetni aranžmani i ukrasi. Većina muškaraca ima veliki problem kada je reč o kupovini poklona, a gužvu i jurnjavu po radnjama bi najradije izbegli. To je u današnje vreme sasvim moguće. Ukoliko imate karticu kojom možete platiti isporuku, naručite neke od predloženih poklona.
      
       Vaše dame sigurno će obradovati neki od predloga kao što su modni detalji - tašnice Dolče i Gabana, Fosil, Kroko Embrosed (po ceni od oko devedeset dolara), cipele za planinarenje, komplet za aromoterapiju, parfemi, knjige ili dijamantske minđuše: http://shopping.yahoo.com/giftcenter/women. Tu su i pokloni za mame: masažer za telo, moderne kožne rukavice, komplet za održavanje predmeta od kože (http://shooping.yahoo.com/promotions/holiday/mom). Tate će se radovati kvalitetnom dvogledu, antologiji Bitlsa, xepnom Casio televizoru (119 dolara) ili nekom od muzičkih kompakt diskova (http://shopping.yahoo.com/promotions/holiday/dad). Sigurno nećete pogrešiti ako za tinejxere odaberete neki od postera omiljenog sportiste ili pevača, kompjuter, CD plejer, novi Sony Playstation, modne detalje za kosu ili dres, a najmlađi će se radovati Barbikama ili robotu kučencetu (http://www.amazon.com/exec/obidos, u odeljku za igračke). Ne zaboravite poklone za bake i deke u odeljku Grandparents na adresi http://shopping.excite.com/collections/holiday. Bogata ponuda za tinejxere je na adresi http://shopping.yahoo.com/gifcenter/teens. Još mnogo predloga naći ćete na sajtu http://www.redenvelope.com/re/gifts ili http://promotions.yahoo.com/promotions/giftideas. Interesantan poklon bi bio i Šanelova zlatna kartica koja se ovih dana pojavljuje na tržištu (http://www.fashionwindows.com/fashion/chanel2001.asp).
       Ako ste se odlučili za kupovinu nakita, nemojte propustiti sajt http://www.szul.com/home.html. I vaše kućne ljubimce obradujte novom posudom za jelo, kaišem ili preobukom sa prethodne adrese u odeljku Pets. Ako ste i dalje u nedoumici koji poklon da odaberete, na adresi http://shopping.altavista.com možete pitati za savet Alanu Baroni.
       Evo i nekoliko predloga jelovnika za novogodišnju trpezu, za one koji se odluče da Novu godinu dočekaju kod kuće. Na sajtu http://www.hol.gr/clubs/cookery/greece/empare09.htm naučite da spremite novogodišnji kolač, a kompletan meni za najluđu noć, uz sugestije vašingtonskog zdravstvenog centra naći ćete na http://www.geocities.com/NapaValley/1917/news_day.html. Isprobajte i egzotične recepte na sajtu http://www.foodtv.com/holidays/chinesnewyearrecipes, http://www.cooking.com, http://www.food.com i http://www.comzone.com/nwnews/vvissues/v11n50/home1.html.
       Bez obzira na to da li ste odlučili da Novu godinu dočekate na moru, planini, u restoranu ili kod kuće, treba da odlučite šta obući za najluđu noć. Jedna od omiljenih kreatora poznatih, Vera Vang, dala je svoje sugestije damama na sajtu http://www.womwnswirw.com/watch/wang.html. Ekstravagantne modne detalje, ali i udobnu odeću u kojoj ćete provesti celu noć preporučuju vam na adresi http://www.cnn.com/199/STYLE/fashion/12/09/newyear.fashions.
       Pregledajte kolekcije majstora elegancije Đorđa Armanija (http://www.armaniexchange.com), potom Ferea, Valentina, Laure Bijađoti, Donatele Versače na sajtu http://www.modaitalia.net. Zanimljive su i večernje toalete sa nedelje mode u NJujorku (http://www.fashionwindows.com/fashion_designers/new_york2000.asp). Na sajtu http://www.firstview.com/showschedules/2001.html možete razgledati modna događanja i najnovije modele za novi milenijum. Lepršave, duge i providne haljine sa smelim dekolteima i izrezima od muslina i svile i romantične haljine sa žiponima lepo će stajati samo vitkim osobama, ali sigurno je da će vam koristiti neke od ideja. Kreatori se slažu da je za ovo izuzetno veče moderno imati nešto u boji starog zlata, a neki od modela mogu se kupiti i sa velikim prazničnim popustom (http://www.pieceunique.com/pieces/full/30.htm).
      
       NATAŠA USKOKOVIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu