NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Ponovo "Ljubav i moda"

Rale Zelenović

      Agilni Rale Zelenović, direktor Jugoslovenske kinoteke, u svojoj brizi za celuloidno blago nije propustio jedan značajan datum u istoriji jugoslovenskog filma - 9. decembar kada je pre 40 godina održana beogradska premijera filma "LJubav i moda".
       Ove 2000. godine, u Jugoslovenskoj kinoteci za 9. decembar je zakazana ponovna premijera ovog filma za koji Zelenović kaže da sada svedoči o "Beogradu kojeg nema, lepom, čistom, urbanom, ali ujedno pokazuje holivudski nivo tehnike i uslova rada".
       Među živima nema više aktera ovog filma - Dušana Bulajića, Mije Aleksića, LJubomira Didića...Ali, zato je ponovo u Beogradu Beba Lončar koja je posle ove uloge napravila svetsku karijeru u Italiji. Pored nje, posle 40 godina na premijeri ovog filma će biti i reditelj Ljuba Radičević, kao i glumac Đuza Sojiljković koji je pevao "Devojko mala, pesmo moga grada," šlager koji će postati evergrin.
       I još jedna zanimljivost: na ovoj premijeri, u Kinoteci će biti i dve "pijađo" vespe, replike one iz šezdesetih koju je Beba Lončar vozila ulicama Beograda.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu