NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Uspeh u Beogradu

"Bokeški d-mol"

      Od 7. aprila kada je premijerno izvedena u Centru za kulturu u Tivtu, predstava Stevana Koprivice "Bokeški d-mol" u režiji Milana Karadžića, predstavlja najtraženiji "izvozni artikal" Crne Gore. To je, inače, prva produkcija ambicioznog rukovodstva ovog centra.
       Prošlonedeljno gostovanje na sceni Ateljea 212 (uoči odlaska na festival u Užice) pokazalo je da dosadašnji uspesi (Sterijine nagrade glumici Jeleni Đokić i autoru teksta Stevanu Koprivici) ove ljubavne priče koja se događa u Perastu, nisu bez osnove. Odavno publika u ovom pozorištu nije tako dugo aplaudirala i skandirala pozivajući glumce da se po ko zna koji put vrate na scenu. Te aplauze su pre svih izmamili mlada Jelena Đokić, ali i Milena Dravić, Mladen Nelević, Andrija Milošević i drugi.
       - Lako je igrati, tačnije veliko je zadovoljstvo igrati u ovoj predstavi koja ima dobar tekst neopterećen dnevnom politikom, u komadu koji se tiče našeg života na ovim prostorima. Konačno, i publika vidi da je ova predstava rađena iz dobrih pozorišnih namera - tumači za NIN uspeh "Bokeškog d-mola" glumac Mladen Nelević koji igra Iva Šparovića, Katarininog oca, i kako u programu piše "bivši noštromo, sve pokore ovog svijeta nad njegovom su glavom".
       Neobično je, međutim, da je ova predstava kao samostalni projekat Centra za kulturu u Tivtu doživela samo jedno izvođenje u Crnogorskom narodnom pozorištu, a primera radi, po hiljadu ljudi je dolazilo na jednu predstavu u Kotoru, dok se u Tivtu igra već sedmi put. Treba očekivati da će "Bokeški d-mol" biti ponovo igran u Beogradu kada se protagonistkinji Jeleni Đokić bude uručivala nagrada "Miloš Žutić" za ulogu Katarine Šparović u ovoj predstavi.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu