NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Produžiti život

dr Spomenka Milićević

      Na naučnostručnom simpozijumu održanom u hotelu "Hajat" u organizaciji beogradskog predstavništva švajcarske farmaceutske kompanije "F.Hoffmann-La Roche Ltd", predstavljen je novi lek u terapiji karcinoma dojke - herceptin, koji je u našoj zemlji dostupan od juna ove godine.
       "Odobren za lečenje karcinoma dojke od strane FDA (Američka komisija za hranu i lekove) još 1998. godine, ovaj preparat je od avgusta ove godine registrovan i u zemljama EU. Prihvaćen je u više od 40 zemalja za lečenje bolesti od koje, samo u zemljama EU, svake godine oboli 250 hiljada žena. Kod nas je do sada primenjen kod više od 20 pacijentkinja", kaže za NIN dr Spomenka Milićević, direktor marketinga za onkološki i antivirusni program u beogradskom predstavništvu ove ugledne farmaceutske kompanije.
       "Ono što se izdvaja kao posebna prednost u korišćenju ovog preparata jesu retka neželjena dejstva; lek deluje ciljano, ne uništava zdrave ćelije i što je najvažnije - porast preživljavanja do 45 odsto je vrednost koja se može smatrati prekretnicom u lečenju bilo kog stadijuma kancera."


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu