NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Balkanske vesti

      Prošle nedelje, tačnije 15. decembra, u Parizu je održana jedna nesvakidašnja svečanost. Luj Dalmas, istaknuti francuski publicista, bio je domaćin u sali pariske opštine 14. arondismana u koju je pristiglo više od hiljadu zvanica. Naime, pre pet godina Luj Dalmas je pokrenuo mesečni časopis "Balkans-Infos" u kojem je punih pet godina, kako kaže, "branio interese srpskog naroda". Treba reći da mu je u tome pomagala i njegova supruga Ivanka Zaza Mikić, i sama pisac.
       Na ovoj gala proslavi 50. broja ovog časopisa bili su, izmeću ostalih, predsednik ove pariske opštine, a inače bivši ministar Gabrijel Kaspere, mitropolit SPC za Francusku i Zapadnu Evropu, vladika Luka, književnik i privremeni ministar kulture Milan Komnenić, stalni delegat SRJ u UNESKO-u Nada Popović- Perišić.
       U organizaciji ovog francusko-srpskog skupa učestvovali su Ivanka Mikić, Silvija Burdon, Rodoljub Nićiforović, predsednik asocijacije "Sena i Sava" i Radenko Jenovački, predsednik Asocijacije francusko-srpskog prijateljstva. Goste je zabavljao ciganski ansambl Ođila, sastavljen od izbeglica iz Sarajeva i dvojice francuskih Cigana.
       Tvorac i direktor "Balkans-Infos" Luj Dalmas nije krio svoje zadovoljstvo zbog ovog uspelog skupa: "To je još jedan dokaz da smo imali pravo kada smo kritikovali politiku međunarodne zajednice i NATO u odnosu na Jugoslaviju, kao i potvrda da prijateljstvo između Srba i Francuza nije zaboravljeno."


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu