NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Nova šema

Generalna promena, a ne samo političko presvlačenje

      Od ovog januara Televizija Politika trebalo bi da poptuno promeni koncepciju i pokuša da povrati nekadašnju publiku.
       "Počeli smo da osmišljavamo novu uređivačku koncepciju s ciljem da se na našoj televiziji uoči generalna promena, a ne samo političko presvlačenje", kaže direktor TV Politika Slobodan Aleksendrić. "Politika treba da bude urbana televizija, koja neće povlađivati ukusu masa. Nećemo raditi ništa od onoga što radi Pink, po cenu da budemo manje gledani. U infomativnom programu računamo na podršku cele kuće, koja je na tom polju jaka, ima veliku dopisničku mrežu, mnogo novinara. Radimo i na promeni grafičkog dizajna."
       Prema Aleksendrićevim rečima, u Televiziji je zatečeno veoma loše finansijsko, kadrovsko i tehničko stanje. U trenutku kada je sadašnja ekipa počela da radi nije bilo ni domaćeg ni stranog programa, jer je "ova televizija bila šampion u pirateriji". Najvažnije je tada bilo da funkcioniše makar informativni program. Odmah je uvedena emisija "Gost TV Politike", kroz koju su prošli svi aktuelni politički lideri.
       Ubrzo zatim popravljen je Studio 2, jedan od najboljih studija u gradu i program je polako počeo da se popunjava. U planu je obnavljanje opreme, tako da će ubrzo biti uveden i noćni program, a od aprila TV Politika imaće dvadesetčetvoročasovni program.
       Od januara prelazi se na novu programsku šemu. Otkupljena je jedna australijska porodična serija, planirani su ciklusi francuskog i italijanskog filma, kao i ciklusi pojedinih autora, a u okviru dokumentarnog programa gledaoci će moći da prate: Nacionalnu geografiju, Stil života, Kulturu i civilizaciju, Svet divljine. Program iz sveta tehnologije kombinovaće se uvoznim i stranim emisijama.
       U pripremi je ciklus "Vera i društvo", nedeljna emisija koja će se baviti pravoslavljem, a u okviru istog ciklusa dva puta mesečno u studiju će se voditi razgovori sa predstavnicima različitih verskih zajednica.
       Jednom nedeljno biće "Pozorište na televiziji" gde će se puštati snimci deset najgledanijih predstava.
       "Ovu programsku šemu finansijski smo pokrili povoljnim beskamatnim kreditima na duži rok. Slično rešavamo i probleme sa tehnikom i opremom", kaže Aleksendrić. "Dovodimo nova lica kako bismo pokazali da hoćemo da napravimo dobru televiziju, a činjenica da ljudi dolaze govori da oni koji su upućeni u stanje televizija u gradu i Srbiji sa velikim poverenjem gledaju u budućnost ove televizije. Da nam se veruje pokazuje i intresovanje stranih ulagača koji žele da uđu u partnerski odnos s nama. Na njih ne utiče samo to što je ova televizija oslonjena na kuću Politika, nego i to što raspolažemo razuđenom mrežom predajnika širom zemlje. Trenutno pokrivamo 85 odsto teritorije Srbije, a od sredine januara, bićemo gledani od Makedonije ( gde se naš radio već čuje) do Mađarske."
      
       IVANA JANKOVIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu