NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Domaće replike

      Na nedavno završenom 8. ComTrade fashion njeek-u u organizaciji modnog studija "Klik" pod nazivom "Nenj age" prikazane su kolekcije naših renomiranih modnih kuća i najpoznatijih modnih dizajnera namenjene ovoj i narednoj sezoni.
       Karakteristika ove beogradske Nedelje mode je i velika ponuda trikotaže. Za kuću "St. George" veselu kolekciju za najmlađe kreirala je Mirjana Milanović, odeću namenjenu ženama jednostavnih linija i brižljivo biranih boja - Sofija Kuzmanović i Ivana Kostić a izuzetne muške džempere sa geometrijskim desenima Bojan Milisavljević. Profesorka FPU Doda Komad predstavila je svoje viđenje mode nazvano "Autoportret".
       Mlada porodična firma "Trikotaža Ivković" predstavila se vrlo komercijalnom odećom za mlade, živih boja i desena kreatorke Katarine Đorđević.
       Među mladim kreatorima u okviru revije "Nove tendencije" najuspešnija je bila Danijela Glišić. NJena "Igra senki" je trikotaža inspirisana Afrikom i toplim koloritom - čitavom paletom od boje slonove kosti preko narandžaste i crvene do tamnobraon - boje kore drveta.
       Na našem tržištu prvi put se od raspada bivše Jugoslavije predstavila slovenačka "Rašica" sa dve kolekcije za ovu i narednu sezonu. Modele karakteriše fina izrada, mekoća i krojevi uz telo. Posebno zanimljive su večernje haljine u elegantno bordo, diskretno ciglabraon, intenzivnoj crvenoj i crnoj boji sa dodatkom svetlucavih niti.
       Svoje viđenje "zlatnog" trenda pokazala je kreatorka Valentina Obradović, kao i Verica Rakočević svojom kolekcijom "Novi milenijum", izrađenoj od luksuznih prirodnih materijala a ženstvenih i izazovnih linija.
       Predlog za proleće/leto 2001. dala je i Vesna Matijević, jedan od kreatora modne kuće AMC. Reč je o rafiniranim i jednostavnim modelima. Akcenat je stavljen na detalje i toplu narandžastu boju koja osvežava miran kolorit.
       Trend šezdesetih i sedamdesetih inspirisao je Zorana Stanića, takođe kreatora u AMC, da izradi kolekciju za ovu sezonu. U njoj preovlađuje glamurozna i vrlo ženstvena, ukrojena odeća (kostimi, kaputi, kompleti) dopunjeni luksuznim krznom u drap-braon tonovima i trendi kombinacijama crno-crveno i tirkiz-crno.
      
       Večernje, raskošne satenske haljine prikazala je Gordana Cvetković-Zorić ("Gazu") inspirisane stilom starih holivudskih diva. Zanimljivi su i kaputi i ogrtači sa bojenim krznom u detalju.
       Ponajviše se novog modnog pravca držala Sonja Krstić ("Pepeljuga") iako je uspela da istovremeno ispolji i svoj autorski senzibilitet. Jarke boje - narandžasto, ružičasto, ljubičasto, žuto, maslinastozeleno i vrlo moderni optički deseni, najupečatljiviji su segment njene kolekcije.
       Inspirisana stripom, verna crnom i belom i svojim neobičnim konstrukcijama Nataša Šarić ("Pasaž") pokazala je najviše originalnosti. Trend je propratila gotovo samo u boji (osim kombinacije crne i bele, crvena i zelena). NJena kolekcija za "novo doba" (proleće/leto 2001) nosi naziv "Nepredvidivo putovanje sa Žoržom Melijesom, Nilom Amstrongom i Sašom Zografom".


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu