NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Preko Italije u Beograd

      Naš slikar LJupčo Samardžiski ispratio je 2000. godinu sa još jednom vrednom nagradom. Na konkursu GROLA D'ORO-di Treviso 2000 u Italiji osvojio je prvu nagradu u konkurenciji 106 umetnika iz 33 zemlje. Pobedničku zlatnu medalju mu je na Malti, gde inače živi i slika poslednjih godina, uručila predsednica ovog internacionalnog konkursa Dame Fransoaz Tempra.
       Na pitanje hoće li uskoro i beogradska publika imati prilike da vidi njegova platna, ovaj umetnik koji je kontrabas zamenio kičicom kaže:
       - Za sada me čekaju izlaganja u Parizu i NJujorku, u Grčkoj i Španiji, a u međuvremenu ću skoknuti i do Beograda. A da li ću imati izložbu u gradu odakle sam otišao u svet - ne znam. Znam samo da bih voleo, kao svojevrsni ambasador jugoslovenske kulture na Malti, da učinim nešto: želeo bih da stanovnici ove prijateljske zemlje vide izložbu "Srbija, originalna verzija" koja je nedavno prikazana u Parizu i, kako sam shvatio po vestima iz medija, planirano je da gostuje po svetu. Mislim da bi na Malti bila dobrodošla.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu