NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Gorki šećer

("Lagano prestrojavanje", NIN br. 2610)

      Izjava predsednika sindikata Nezavisnost, Branislava Čanka o stranim ulaganjima u beogradsku Šećeranu puna je neistina, paušalna je i ima veoma insinuirajući negativni kontekst, a to može naneti štetu ovom preduzeću sa najdužom tradicijom proizvodnje šećera u nas.
       Takođe ne stoji ni činjenica o neinformisanju radnika, jer se to kosi sa postojećom praksom u ovom preduzeću, u kojem su začete ideje i praktične akcije zaštite interesa radnika, počev od prvog štrajka u Srba (14.2 do 1.3.1907), dosad.
       Radi informisanja javnosti, možemo reći da su za ovu najveću novoizgrađenu šećeranu u Srbiji (iako već tri godine ne radi) zainteresovani strani partneri (pa i iz Italije), jer smo uz pomoć Vlade Republike Srbije, uspeli da je očuvamo tehnički, tehnološki i kadrovski, a o tome da li će i kako biti angažovan strani kapital, odlučiće nadležni organi uprave koje imenuje vlada, pa možda i sama vlada.
       Inače, Samostalni sindikat ovog preduzeća, u cilju zaštite interesa radnika, već je definisao uslove pod kojima se može obaviti poslovna konsolidacija i vlasnička transformacija ove šećerane. Posebno naglašavamo činjenicu, da pre izlaska navedenog članka o ovoj temi, niko iz beogradske Šećerane nije konsultovan.
       v.d. direktora Milorad Bojković


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu