NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Balkan, kosmos

Dragutin Minić Karlo

      Dragutin Minić Karlo, satiričar iz Beograda, jedan od urednika "Ošišanog ježa", dobitnik je prestižne bugarske nagrade za satiru "Aleko Konstantinov". Uz veliki publicitet i nagrađenom i uopšte srpskoj satiri, "Aleko" mu je uručen 12. januara u Svištovu, rodnom gradu bugarskog Nušića, Aleka Konstantinova. Po povratku iz Bugarske, Minić za NIN kaže:
       - Bio je to praktično omaž srpskoj satiri, pogotovo veče uoči dodele nagrade, u sofijskom Satiričnom teatru, gde je publika smehom i aplauzima pozdravila učesnike programa, a to su, uz mene, bili: Radivoje Bojičić, Milovan Vržina i Duško M. Petrovića. NJih, inače, poznaju i iz "Ošišanog ježa", pošto se ovaj list prodaje i u Sofiji.
       U nagrađenoj priči "Balkan, kosmos" pokušao sam da pokažem šta je to zajedničko i Srbima, i Bugarima, ali i Grcima, Makedoncima, Turcima... Nagrada govori da sam u tome uspeo, a posebnu čast mi čini podatak da su, pre mene, ovu nagradu dobili i Erskin Koldvel, Vilijem Sarojan i Hajnrih Bel, a od Srba Vib i Radivoje Bojičić.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu