NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Republika Čanak

("Čije su naše pare", NIN br. 2618)

      Dokle će DOS trpeti da vođa jedne male regionalne stranke, Nenad Čanak pravi haos i otežava i ruši napore vlade i svih koji se trude da ova zemlja krene napred? Nenad Čanak, koji nikada ne bi došao na mesto na kome je sada da ga DOS, ukazujući mu poverenje, tu nije postavio, govorio je kako nema proturanja stranačkih programa pod "firmom" DOS-a do izbora, kada će svaka stranka izaći sa svojim programom. Međutim, čim je postavljen na mesto predsednika Skupštine Vojvodine, odmah je to pogazio i krenuo u prljavu i perfidnu političku borbu za sebe i republiku Vojvodinu.
       Čanak je postavio svog čoveka za direktora RTS TV NS, koji je onda doveo produkciju URBANS čije emisije dobijaju sve više termina tako da pokrivaju politički program na srpskom jeziku na TV NS, URBANS narod zove LSV ili Čankovi valovi, jer su im emisije poput Radikalskih talasa.
       Kada misli da treba da sakrije teški separatizam, koristi se poznatom pričom ne damo vojvođanske pare ili čije su naše pare, iako zna da para nema i da ih bez velikog rada i stranih ulaganja neće biti. Ovo je naša zemlja Srbija, "zemlja svih građana koji u njoj žive" i treba svi zajedno da radimo, da se trudimo i da krenemo napred. Ako situacija bude nestabilna (Čanak bude izazivao mržnju, podele i ne daj bože rat), stranog kapitala neće biti, para neće biti ni u Novom Sadu ni drugde. Međutim, to nekom perfidnom tipu i njegovoj kliki možda i odgovara da bi sutra rekao kako, eto, vlada u Beogradu nije sposobna i kako Vojvodina mora sama, pa želi da na taj prljavi politički način profitira.
      
       ĐORĐE VUJIĆ,
       Novi Sad


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu