NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Ministarske gaće

Branislav Lečić

      U ponedeljak (16. aprila) uveče, u predstavi Bure baruta, koja je odigrana na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, glumac, ministar kulture Branislav Lečić skinuo je - gaće. Iako on to odavno radi u ovoj predstavi, ovog puta je scena Ludog Đoreta očigledno izazvala posebnu pažnju publike, pa je redakciju NIN-a pozvalo nekoliko gledalaca te predstave da protestuje. "Nije u redu da ministar skida gaće" - bila je njihova zajednička rečenica negodovanja.
       Pozvali smo upravnika JDP-a Gorčina Stojanovića i pitali ga da li je bilo nečeg izuzetnog u gestu ministra-glumca te večeri:
       "Nemam komentar, jer je, prosto, glumac glumio svoju ulogu, i kad u ulozi Ludog Đoreta u Buretu baruta u određenoj sceni skida gaće, onda samo obavlja svoj glumački zadatak. Branislav Lečić nije ministar na sceni, nego glumac i glumac će biti i kad više ne bude ministar, a predstava je već šestu godinu na repertoaru, i kako je igrao pre svog ministrovanja, igra i sad. Pozorište je, kao što vidite, uvek zanimljivo, ako ni zbog čega drugog, a ono zato što gledaoci dolaze da vide ministra koji skida gaće."


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu