NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Nove ideje

Multimedijalno predstavljanje beogradskog izdanja Nenj moment, prvi put posle nekoliko godina ponovo u Beogradu, zakazano je za 18. maj 2001. godine u Velikoj sali Ateljea 212.

      Nenj moment je pokrenut 1993. u Beogradu, kao časopis za umet- nost i promovisanje beogradske scene, da bi se kasnije preselio u Piran i počeo da izlazi na engleskom jeziku, kao magazin za art&advertising istočne i centralne Evrope. Danas, pod pokroviteljstvom Saatchi&Saatchi, postao je mesto za stvaranje, otkrivanje, promovisanje i nagrađivanje novih ideja iz svih oblasti ljudskog duha, a proglašen je i za najbolji evropski časopis 2000. godine.
       Prvi broj beogradskog izdanja u znaku je "Potrage za izgubljenim srpskim dadaistom" autora Radeta Leposavića, čime će započeti prezentovanje ideja iz Beograda budući da će časopis odsad izlaziti i na srpskom i na engleskom jeziku. U ovom, petnaestom broju Nenj moment - Nenj Ideas, najavljen je, i drugi po redu, kampus pod nazivom "Ništa nije ostvareno dok prethodno nije odsanjano" ( u okviru projekta "Nenj moment - uživo") koji će biti održan između 24. i 29. avgusta ove godine u Piranu, na Slovenačkom primorju. Predavači će biti Richard Md?ers, kreativni direktor Saatchi&Saatchi, Michael Nd?man, kompozitor, Rolf Jensen, futurolog... a beogradske ideje predstaviće Jovan Ćirilov, studentski pokret Otpor, Miško Šuvaković... Domaćin kampusa biće Dragan Sakan, osnivač i kreativni direktor Nenj moment-a.
      
       Z. L.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu