NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Traka

      Medijski fer-plej?
       Savezni ministar za telekomunikacije i potpredsednik Demokratske stranke Boris Tadić pozvao je ministarstva
       unutrašnjih poslova i finansija da "pomognu da se uvede pravda u sferi elektronskih medija". On je ocenio da je "nedopustivo da neki mediji, koji su bili protežirani od prethodnog režima, sada tu protekciju koriste kao početnu prednost za novi tender za raspodelu frekvencija".
      
       Timofejev umesto Lekićke
       Uprava Radio-televizije B 92 imenovala je Milana Begića za novog direktora, a novinara Aleksandra Timofejeva za urednika informativno-političkog programa TV B 92. Programski urednik TV B 92 biće Miomir Bilbija, dosadašnji urednik. Donedavni glavni urednik TV B 92 bila je Bojana Lekić, koja je dala otkaz posle nezadovoljstva kolega, ali i šire javnosti do kojeg je dovela njena odluka da primi vrednu novčanu nagradu Fondacije "Braća Karić".
      
       Informativni centar na Kosovu
       U Lapljem Selu kraj Prištine, otvoren je Informativni centar koji će raditi u sastavu jugoslovenskog Komiteta za Kosovo i Metohiju. Predsednik tog komiteta Momčilo Trajković rekao je da otvaranje centra, kao prve državne institucije u centralnom delu Kosova, nije nikakav paralelizam Unmikovoj vlasti, već pokušaj jugoslovenske vlade i Komiteta da "doprinesu sprovođenju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN". On je najavio da će osnovni zadatak Informativnog centra biti praćenje štampe i drugih medija na albanskom jeziku na Kosovu.
      
       Bujanovac bez pres-centra
       Povratkom Združenih snaga bezbednosti u sve sektore Kopnene zone bezbednosti na jugu Srbije prestali su da postoje razlozi za dalji rad vladinog pres-centra u Bujanovcu, saopšteno je u tom centru, koji je osnovan pre skoro pola godine. U Pres centru, koji je bio smešten u zgradi Skupštine opštine Bujanovac, održano je više od 200 konferencija za novinare, a objavljeno je oko 190 biltena i oko 80 saopštenja. Akreditacije je dobilo oko 300 novinara, ali je konferencijama uglavnom prisustvovalo tridesetak predstavnika različitih redakcija.
      
       Ubica nije Jugosloven
       Britanska policija odbacila je mogućnost da je ubistvo televizijske voditeljke Bi-Bi-Sija DŽil Dando 1999. godine izvršio ubica iz SRJ, po nalogu Željka Ražnatovića Arkana. Advokat Bi-Bi-Sija Majkl Mensfild rekao je na suđenju da postoje indicije da je ubistvo izvršio ubica iz SRJ, u znak odmazde za bombardovanje zgrade RTS-a. On je rekao da je Bi-Bi-Si
       primio seriju pretećih telefonskih poziva posle napada NATO-a, te da je 27. aprila 1999. "osoba sa stranim akcentom" optužila Veliku Britaniju, a posebno premijera Tonija Blera, za ubistvo 16 radnika RTS-a.
      
       Bez Slobodne Evrope
       Ruski ministar informisanja Mihail Lesin ponovio je stav Moskve da odluka američkog Kongresa da proširi signal Radija Slobodna Evropa na Čečeniju "nije ispravna". "Ako ruska Duma usvoji odluku da emituje program na nekom dijalektu lokalnih Indijanaca posredstvom Radija Rusija, mislim da Amerikanci to ne bi smatrali korektnim postupkom", rekao je Lesin.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu