NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Formula jedan u etru

Politika će kad - tad otići u drugi plan, a mi ćemo biti najslušanija stanica, tvrdi Milan Kića Petković, direktor programa Sport FM

      Slogan "Zvuk putuje brže od slike za dve sekunde" znak je raspoznavanja Sport FM (frekvencija 106, 9 MHZ), jedine radio-stanice u Srbiji, koja se bavi isključivo sportom. Emitovanje je počelo u septembru, direktnim prenosom utakmice Zvezda - Selta, a nastavilo se prenosima i komentarima košarkaških, odbojkaških, rukometnih, vaterpolo, teniskih utakmica, kao i trka "formule 1".
       "Često šaljemo ljude na prvenstva. Imali smo svog izveštača na svetskom prvenstvu u rukometu, a naši specijalni komentatori su često i igrači", kaže Milan Kića Petković, direktor programa Sport FM. "Aktuelne sportske događaje komentarišu bivše sportske zvezde Dušan Dule Savić i Zoran Moka Slavnić. Trudimo se da budemo atraktivni i da prenosimo ekskluzivne vesti."
       Svoje emisije imaju i već afirmisani novinari. Nenad Stefanović (sportski novinar BK televizije) komentariše utakmice italijanske lige, a Dušan Radulović (novinar "Vremena") prenosi trke "formule 1". Emisiju "Atinska veza", koja se bavi grčkim sportom, radi Zvonko Šimunec (inače vlasnik Sport FM), a početkom avgusta kreće emisija "Rang end rol" u kojoj bi Dejan Cukić pravio miks od omiljenih mu Bitlsa do NBA lige.
       Za one koje interesuju sportske kladionice postoji emisija "Sedam plus" u kojoj mogu da saznaju rezultate utakmica.
       Beogradski Sport FM sarađuje sa ruskim, francuskim, grčkim stanicama istog imena i koncepcije, što im znatno olakšva posao. "Kada je ruska fudbalska reprezentacija dolazila na fudbalsku utakmicu, rukovodstvo je naredilo da se ne kontaktira sa novinarima. Uz pomoć ruskog Sport FM, naša radio-stanica je, ipak, dobila izjave fudbalera", navodi Petković.
       Program je namenjen najširoj publici, "normalnoj" ciljnoj grupi, tako da stanica dosta ulaže i u muzički program. Sport FM često je domaćin raznim muzičarima i muzičkim kritičarima, a koncepcija je takva da slušaoci imaju priliku ne samo da čuju njihovo mišljenje o određenim temama, već i da razgovaraju sa njima. Atinska radio-stanica "Galaksi" snabdeva Sport FM najnovijim CD izdanjima koja su u vrhu slušanosti u svetu."Ako je utakmica dosadna naravno da ne forsiramo prenos, već puštamo muziku."
       Cilj stanice je da se povrati interesovanje za sport i da kod nas ožive evropski trendovi - veće interesovanje za sport i kulturu, a manje za politiku. "Politika će kad-tad otići u drugi plan, a mi ćemo biti najslušanija stanica", smatra Petković.
       Sport FM u predstojećem tenderu za dodelu frekvencija ne vidi problem, jer, kako kažu, imaju idealne tehničke uslove, a poreklo kapitala je ispitano i legalno je stečeno. Redakcija se smatra najopremljenijim radijom u zemlji, koji zadovoljava ne samo naše, nego i evropske standarde.
      
       DRAGANA MATIĆ


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu