NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Donacija

      Još jedna vodeća svetska softverska kompanija "Autodesk" ima ovih dana prezentaciju svojih programa u Srbiji. Slobodan Lazić, NIN-ov sagovornik iz DŽU CAD, jednog od dilera ovog softvera, kaže da je "Autodesk" odlučio da pokloni softver "Autodeska" za oko 2 000 radnih mesta na tehničkim fakultetima u Srbiji. Donacijom su obuhvaćeni univerziteti u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Prištini.
       Američka kompanija "Autodesk" vodeći je svetski proizvođač softverskih paketa u oblasti projektovanja i dizajna na računarima. "Autodeskov" softver, posebno AutoCAD postao je, de facto, standard na svetskom i našem tržištu u oblasti mašinstva, arhitekture, građevinarstva, i u ostalim inženjerskim oblastima. Do sada je u svetu prodato preko četiri miliona licenci AutoCAD-a i više stotina hiljada ostalih "Autodeskovih" programa.
       "Autodesk" je odlučio da pokloni oko 5 000 svojih programa kao znak podrške razvoju privrede i obrazovanja u Republici Srbiji. Takođe, ovakav potez trebalo bi da bude deo šire akcije za suzbijanje ilegalnog softverskog tržišta. U saradnji sa srpskim ministarstvima prosvete i sporta, privrede i privatizacije, "Autodesk" i Osa računarski inžinjering su 12. i 13. juna na Fakultetu tehničkih nauka u Nišu i na Mašinskom fakultetu u Novom Sadu održali prezentacije "Autodeskovog" softvera i svečano dodelili donacije tehničkim fakultetima. Glavnu prezentaciju programa i dodelu donacija za beogradske tehničke fakultete "Autodesk" će imati iduće nedelje u Beogradu.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu