NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Kad predsedniku prokišnjava krov

      Predsednik Jugoslavije dr Vojislav Koštunica, pored državničkih obaveza, poslova i briga ovih dana ima i privatnih nevolja i obaveza.
       Tek što se u subotu uveče vratio sa dvodnevnog međunarodnog skupa u Italiji, u nedelju izjutra je, sa suprugom dr Zoricom Radović, morao da skokne do Belanovice, gde ima kuću za odmor. Za to je imao dva razloga.
       Prvi: krov na njegovoj vikendici - prokišnjava. Predsednik Koštunica ima sav potreban alat i, uglavnom, sve sam popravlja u kući i po dvorištu. Ali, popravka i prepokrivanje krova je vraški težak posao, pa je za to ovoga puta angažovao majstore. Kao svaki dobar domaćin nadgledao je kako to majstori rade.
       Drugi razlog da se nađe u Belanovici, bio je lepši i prijatniji. Taj dan, po pravoslavnom kalendaru, nedelja je po Trojicama (Duhovima). A to je slava, odnosno kako to narod kaže, preslava u Belanovici. Predsednik i njegova supruga bili su i na preslavi kod starog prijatelja Marka Mirića, uglednog belanovačkog bankara, sada penzionera i poznatog pčelara.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu