NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Kreatori snova

      Drugi po redu, Nenj Moment Ideas Campus, pod nazivom "Ništa nije ostvareno dok prethodno nije odsanjano", u okviru projekta Nenj Moment - uživo, istoimenog časopisa za stvaranje, otkrivanje, promovisanje i nagrađivanje novih ideja iz svih oblasti ljudskog duha, biće održan od 24. do 29. avgusta ove godine u Piranu, na Slovenačkom primorju.
       Ideas Campus 2001, čiji je osnivač i domaćin Dragan Sakan, ekskluzivna je radionica za kreativno mišljenje, evropska škola emotivne kreativnosti.
       "Moj cilj je da to bude evropsko mesto za ideje, mesto gde se neguju, stvaraju, promovišu i nagrađuju nove ideje. Ideas Campus bi trebalo da bude veliki teatar, čije će se predstave (a upravo to i jesu, a ne klasična predavanja) održavati na trgovima, po ulicama, u noćnim klubovima, na plaži, jahti...", reči su Dragana Sakana. Na kampusu će biti predstavljen i novi, 16. broj magazina Nenj Moment, posvećen knjizi dr Vida Pečjaka "Putevi novih ideja" koju je ilustrovao Jugoslav Vlahović.
       Richard Mdžers, kreativni direktor Saatchi&Saatchi, i Alex McKie, futurolog, biće zaduženi za kreativne igre i radionice svakog jutra. Michael Ndžman, jedan od najuticajnijih kompozitora našeg doba, govoriće o sopstvenoj kreaciji i idejama u muzici, a najavljena je i premijera njegove multimedijalne opere "Čovek koji je pobrkao svoju ženu sa šeširom", u produkciji Nenj Moment Ideas Campus-a. Program za psihologiju (Dreaming) vodiće dr Katarina Lukatela, profesor sa Braun univerziteta, a program nove renesanse (Dream Theatre) pripremio je Jovan Ćirilov, umetnički direktor i selektor BITEF-a. Predstavnici političkih "snova i stvarnosti" biće mladi ljudi iz pokreta Otpor, a Duška Jovanić otkriće erotske snove u multimedijalnoj prezentaciji.
       Programom Ideas Campusa koji traje pet dana i u kome učestvuje 200 gostiju iz 28 zemalja, predviđen je i jednodnevni put do Venecije i poseta Venecijanskom bijenalu moderne umetnosti.
      
       Z.L.


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu