NIN Reklama
Oznaka i datum izdanja
Naslovna stranaPretrazivanjeArhivaRedakcijaProdaja
Naslovna strana broja

Propaganda Nato-a

("Protokoli sionskih mudraca", NIN br. 2640)

      Helsinški odbor za ljudska prava smatra da nismo smeli objaviti reprint knjige "Protokoli skupova sionskih mudraca", a Savez jevrejskih opština Jugoslavije podneo je protiv mene krivičnu prijavu.
       Mi smo kao izdavač izneli jedan problem i uputili čitaoce u svom predgovoru da sami čitaoci, bez sugestija donose svoje zaključke o događajima koji su opisani u knjizi. Možda smisao upućivanja čitalaca da sami izvode zaključke nije u duhu rezona Helsinškog odbora, nego mu treba jedan takav organ, kao što je Helsinški odbor, koji će mu sugerirati kako da misli.
       Za "Protokole" izneli su da su falsifikat ruske carske tajne policije. Gde je dokaz za to? Nema nisu potrebne fraze ni laži. Šaponja kaže da je izdanje knjige krivično delo. Možda je krivično, ako joj je optužba nastala na nekoj krivini laži, pa su joj sve izjave, pa i ova toliko krive, pa se sve spajaju u neku zajedničku krivinu.
       Zagorka Golubović kaže da sloboda i demokratija nisu apsolutne i ne treba dozvoliti da se izdaju knjige koje propovedaju mržnju. Da li njen i Šaponjin pakao ne treba mrzeti? A da su pakao vidi se, jer bi one sasecale one glave koje su sposobne da misle. Šaponjin odbor za ljudska prava smatra da deca nisu ljudi i tu nije njihova nadležnost, pa ćute. Bože, pa to nisu "Protokoli"!
       Predrag Protić smatra da su u ratu objavljen ratni plan i "Protokoli sionskih mudraca" dve stvari koje treba zabraniti. Izgleda da se on ne razume ni u jedno ni u drugo.
       Američka natovska propagandna mašinerija toliko je raspirivala mržnju po svetu o Srbima, dok mi Jevreje nigde nismo napadali.
      
       PROF. ĐORĐE KATIĆ,
       Beograd


Copyright © 1996-2003 NIN - redakcija@nin.co.yu